Leasing, antwoord op de belangrijkste vragen

08/01/2015

We hebben afgelopen jaar gemerkt dat het leasen van salonmeubilair, pedicuremotoren of schoonheidsapparatuur steeds populairder wordt. De mogelijkheid om zo’n grote investering verspreid over een periode van vijf jaar te betalen wordt door velen als groot voordeel te zien. Toch merken we ook dat er nog veel vragen zijn over deze aanschafmogelijkheid. We zetten daarom de belangrijkste vragen voor u op een rijtje.

 

1. Komt mijn bedrijf in aanmerking voor leasing?
De leasing van onze producten doen wij in samenwerking met Grenke Finance. Zij beoordelen aan de hand van uw bedrijfsgegevens of uw bedrijf voldoet aan de eisen die zij stellen. Eén van deze eisen is dat uw bedrijf minimaal een jaar actief moet zijn. Er wordt namelijk naar uw betalingsgeschiedenis gekeken. Als starter hebt u dit te weinig om een positief advies te krijgen.

Binnen een uur krijgt u reactie op uw aanvraag. Wanneer deze negatief is, kunnen we dit in verband met de recht op de privacy niet toelichten. Bent u benieuwd of uw bedrijf in aanmerking komt voor leasing? Stuur dan uw bedrijfsgegevens inclusief KvK-nummer en het product dat u wilt leasen naar info@slendersbeauty.nl.

 

2. Hoe wordt het leasebedrag bepaald?
Het leasebedrag wordt bepaald aan de hand van de prijs van het product en de leaseperiode. Op de leasepagina van SlendersBeauty staat een handige tabel met uitleg over de bedragbepaling.

Als u bijvoorbeeld pedicuremotor Hadewe HP-S wilt leasen voor een periode van 5 jaar betaalt u een leasebedrag van € 24,57 per maand.

Som = € 999,- x factor 2,46 / 100 = € 24,57

 

3. Welke producten kan ik leasen?
Alle producten met een kostprijs van meer dan € 500,- kunnen geleased worden. Producten die bij ons geleased kunnen worden zijn behandelstoelen, massagebanken, kappersstoelen, pedicuremotoren, schoonheidsapparatuur, make-updisplays en een aantal instrumententafels. Het is niet mogelijk om verkoop- of verbruiksproducten te leasen zoals crèmes, make-up of etherische oliën.

 

4. Zijn mijn producten verzekerd?
Grenke Finance verplicht het u uw producten te verzekeren. Gedurende de leaseperiode is het geleasede product namelijk eigendom van Grenke Finance en zij willen dit verzekerd hebben tegen o.a. diefstal, brand en waterschade. Het bedrag voor de verzekering is 2% van de kostprijs met een minimum € 96,-.

 

5. Komen er nog extra kosten bij bovenop het leasebedrag?
Naast het vast leasebedrag  per maand en bovengenoemde verzekeringskosten worden er eenmalig administratiekosten berekend van € 75,-. Reparatie- en onderhoudskosten zijn niet in het leasecontract opgenomen. Deze worden berekend na beoordeling. Het advies is om uw pedicuremotor een keer per jaar te laten controleren.

 

6. Hoe gaat het in zijn werk na de leaseperiode?
Na de leaseperiode blijft er een minimale restsom over. Deze wordt bepaald aan de hand van de leaseperiode. Bij een leaseperiode tot 24 maanden is deze restsom 12% van de kostprijs. Bij een leaseperiode van 42 maanden is de restsom 7,5% van de kostprijs. Bij een leaseperiode tot 72 maanden is de restsom 5% van de kostprijs. Na betaling van deze restsom is het product van u.

 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over leasing neem dan contact met ons op via info@slendersbeauty.nl of +31(0)40-207 65 77

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging.

  Aanmelden »

 • Contact

  Leemskuilen 21
  5563 CL Westerhoven
  040 2021440

  info@slendersbeauty.nl
  KvK: 17063846