3 redenen waarom je HAC beter niet kunt gebruiken

10/04/2018

HAC is, voornamelijk in België, al sinds jaar en dag hét desinfectie- en weekmiddel. Bijvoorbeeld voor het weken van eelt. Maar tijden veranderen en zo ook de producten die we gebruiken. De vraag is dus: is HAC nog wel het beste wat je kunt gebruiken? Wij denken van niet en wel om de volgende 3 redenen.

Ongeschikt

In zijn uiteindelijk, verdunde vorm is HAC prima te gebruiken, maar in geconcentreerde vorm is HAC totaal niet geschikt voor gebruik op de huid. De bestanddelen in HAC zijn Cetrimonium Bromide en Chloorhexidine Digluconaat. Hoewel Chloorhexidine vrij ongevaarlijk is – het wordt zelfs voorgeschreven bij huidinfecties – is Cetrimonium Bromide zelfs erg agressief. Desondanks zijn beide stoffen voorzien van de waarschuwingen H315 (‘Veroorzaakt huidirritatie’) en H335 (‘Kan irritatie aan de luchtwegen veroorzaken’).

Gevaarlijk

Dit brengt ons meteen bij het volgende punt. Hoewel je uiteindelijk mix van HAC en water misschien ongevaarlijk is, moet je het wel zelf mengen. Je bent dus bezig met stoffen die gevaarlijk zijn en daarvoor dien je te zorgen voor de juiste bescherming, zoals een mondkapje, een veiligheidsbril en.. handschoenen! En dan niet de handschoenen die je normaal gesproken draagt, maar handschoenen geschikt voor werk met chemicaliën. Kortom, een hoop werk of een groot risico, want Cetrimonium Bromide kan ernstig oogletsel veroorzaken en de damp is niet al te best voor de luchtwegen..

Duur

Hoe handig zou het zijn als je gewoon een flesje kon krijgen met dezelfde, zo niet betere, werking dat ook nog eens direct gebruiksklaar is? Zoals Prontoman Spray? Dan ben je ook nog eens stukken goedkoper uit. Hoewel Prontoman Spray bij aanschaf ietsje duurder is (€28,64 versus €22,50 per liter), bespaar je op jaarbasis een hoop tijd en vermijd je onnodig risico. Bovendien kun je met Prontoman perfect doseren en hoef je dus nooit iets weg te gooien. Onderaan de streep ben je dus een stuk duurder uit met HAC.

Als kers op de taart biedt Prontoman ook nog kleinere verpakkingen aan die je kunt doorverkopen aan je klanten!

Benieuwd naar Prontoman nog meer te bieden heeft? Bezoek onze webshop ►

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706