5 financiële tips voor elke pedicure en beautyprofessional

26/09/2016

Natuurlijk draait jouw werk als pedicure of schoonheidsspecialiste om het zo goed mogelijk helpen van je klanten. Echter, op de achtergrond speelt natuurlijk nog veel meer dan alleen dat. Bijvoorbeeld je boekhouding, inkoop en onderhoud van je spullen. Met deze 5 financiële tips ben je klaar om de volgende stap te zetten!

5 financiële tips

TIP 1: Schrijf af op je apparaten en meubilair

Niemand vindt het leuk als een apparaat op eens kapot gaat, maar het is nog veel vervelender als je geen geld opzij hebt gezet. Zo heb je én geen geld voor een nieuw apparaat én je loopt inkomsten mis doordat je niet kunt werken. Dubbel pech dus. Zorg daarom altijd dat je afschrijft op grote aankopen, zoals een behandelstoel, pedicuremotor of nagelafzuiger, maar ook meubilair zoals instrumententafels en werkstoeltjes.

Extra tip: bekijk wat de levensduur is van het product, deel het aankoopbedrag door het aantal maanden en stel via internetbankieren een automatische overschrijving naar je spaarrekening in. Zo heb je er geen omkijken naar, maar heb je toch een buffer als het misgaat.

TIP 2: Koop groot in

Groot inkopen heeft zo zijn voordelen. Niet alleen hoef je minder vaak te shoppen, je krijgt vaak ook nog eens korting. Houd bij hoelang je met je producten doet en koop voor langere tijd in (let wel op de houdbaarheidsdatum van producten!) Zo ben je minder tijd kwijt aan het inkopen zelf en houd je meer tijd over voor behandelingen. Want…

TIP 3: Tijd is geld

Elke minuut die je niet besteedt aan behandelingen, is een minuut minder aan inkomsten. Natuurlijk, inkopen is noodzakelijk – zonder spullen kun je immers niet werken – echter, hoe vaker je online aan het shoppen bent of op en neer rijdt naar de winkel, hoe meer inkomsten je eigenlijk laat liggen.

Extra tip: sla niet door bij deze tip. Houd bijvoorbeeld je administratie altijd netjes op orde en zorg dat je praktijk of salon schoon is.

TIP 4: Denk aan de lange termijn

Een goedkope behandelstoel of koffer is leuk, maar hoelang gaat hij mee? Goedkope producten zijn meestal niet voor niets goedkoop. Ze zijn gemaakt van kwalitatief mindere materialen of minder degelijk gebouwd. Een goede graadmeter voor kwaliteit is garantie. Een fabrikant geeft immers geen 5 jaar garantie als hij weet dat zijn product al na een paar maanden kapot gaat. Dat kost hem alleen maar geld.

Extra tip: vergeet het onderhoud niet. Een goedkoop product dat vaak moet worden onderhouden of gerepareerd is uiteindelijk vaak duurder dan een duur product. Vraag de verkoper altijd naar deze kosten.

TIP 5: Investeer in je klanten

Een klant die vaker terugkomt mag best eens iets extra’s krijgen. En het hoeft je geen vermogen te kosten. Denk aan een verjaardagskaart, een kerstcadeautje of een gratis product. Je maakt niet alleen je klant blij, je stimuleert hem of haar ook om over jou te praten. Zo kan dat kerstcadeautje van €3,- je een behandeling van €25,- opleveren. Tel uit je winst!

 

Heb jij ook een tip? Deel ‘m in de reacties hieronder!

 

 
« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706