7 tips voor langer plezier van je pedicuremotor

28/05/2018

Hadewe HyperiosVoor jou als pedicure is je pedicuremotor onmisbaar. Je gebruikt hem elke dag en sleept hem misschien zelfs overal mee naar toe. Het is dus super belangrijk dat hij het altijd goed blijft doen, zodra je motor kapot is of niet meer goed werkt heb je een probleem. Wees er daarom zuinig op. Met onderstaande tips laten we je zien je het beste met je motor kunt omgaan zodat hij zo lang mogelijk meegaat.

1. Zet je motor zachtjes neer

Misschien spreekt dit voor zich, maar je zou eens om je heen moeten kijken hoe onvoorzichtig sommige mensen hun apparatuur omgaan. In een pedicuremotor zit een verzameling van elektronica, leidinkjes en mechanische onderdelen. Bij hard stoten kan er iets afbreken of losschieten. Het zou toch zonde zijn dat je zoiets (relatief) simpels na de monteur toe moet. Verzorg je pedicuremotor dus als je baby en zet hem netjes neer.

2. Houd je motor schoon

Dit punt past een beetje bij het vorige en ook dit is niet altijd vanzelfsprekend. Als pedicure werk je hard aan een gezondere samenleving en daar is hygiëne een belangrijk onderdeel van. Wat moeten je klanten wel niet denken als ze een vieze motor zien staan? Precies. Reinig daarom na elke klant je pedicuremotor. Gebruik hiervoor alcoholvrije reinigingsdoekjes. Alcohol tast namelijk de kunststof behuizing van je machine aan en dat leidt op ten duur tot kleine haarscheurtjes waar vuil in het gaat zitten.

3. Smeer het handstuk

Heb je een motor met een dentaal handstuk, zoals de MasterSpray of een pedicure-unit van BTC? Denk er dan aan dat het handstuk regelmatig gesmeerd moet worden. Zo gaat het handstuk een stuk langer mee en presteert het beter. Hoe je je handstuk smeert, lees je hier.

4. Gebruik je motor nooit in vochtige ruimtes

Zoals we hierboven al schreven zit er veel elektronica in je pedicuremotor. In erg vochtige ruimtes kan er vocht in de motor trekken. Vocht en elektriciteit gaan niet zo goed samen waardoor er slijtage ontstaat aan de onderdelen. Daarnaast kan vocht oxideren met metalen waardoor je motor kan vastroesten.

5. Haal je motor uit de koffer

Werk je ambulant, dan is dit een belangrijke tip. Een pedicuremotor genereert warmte. Deze warmte moet hij kwijt kunnen en doet dat meestal via de achterkant. Wanneer je een motor in de koffer laat staan, kan de warmte niet goed weg en raakt de motor oververhit. Dit kan er toe leiden dat je motor sneller slijt dan gebruikelijk. Plaats je motor ook nooit te dicht bij een verwarming.

Heb je een Veron XL koffer, dan hoef je je motor niet uit de koffer te halen. De pedicuremotor heeft hierin voldoende ruimte om te ademen.

6. Gebruik nooit kromme of beschadigde frezen

Heb je wel eens een freesje laten vallen? Check dan meteen of het steeltje nog recht is. Een lichte kromming kan al voor veel schade aan je handstuk zorgen. Kromme of beschadigde frezen kunnen schade veroorzaken aan het handstuk van de pedicuremotor.

7. Laat de pedicuremotor regelmatig nakijken

Wij adviseren om minimaal een keer per jaar je motor te laten nakijken. Of je nu een drukke praktijk hebt of parttime als pedicure werkt. Doorwerken met een motor tot deze er mee stopt betekent vaak hoge extra kosten en een langere periode zonder je pedicuremotor.

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de motor gereinigd, worden alle draaiende onderdelen gecontroleerd worden en krijgt het handstuk nieuwe lagers en eventueel nieuwe koolborstels. Zo kan je motor er weer een jaar tegenaan!

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706