7 tips voor verzorgde voeten in de zomer

01/06/2016

De zomer is officeel begonnen en de zon laat zich eindelijk een beetje zien. De hoogste tijd dus om de warme winterlaarzen en Uggs te verruilen voor slippers en sandaaltjes. Maar wacht, zijn jouw voeten óók klaar om zich aan de buitenwereld te tonen? We geven je 7 tips om jouw benenwagen weer tiptop in orde te krijgen. Mooi verzorgde voeten, klaar voor een stralende zomer!

1. Weg met de winterkwaaltjesgehwol klovenzalf

In de winterperiode worden voeten vaak vergeten. Ze zitten immers toch in je schoenen.  Zo ontstaan in deze periode de meeste kwaaltjes, zoals kloven.
Kloven ontstaan door de koude, droge winterlucht, maar ook door het temperatuurverschil met de hoge temperaturen binnen. Een klovenzalf werkt ontstekingsremmend en brengt de elasticiteit en weerstandskracht van de huid terug.

Witte schilfering, rode bultjes en jeukende blaasjes wil je zeker niet laten zien in je mooie slippers of sandaaltjes. Voetschimmel is erg vervelend, maar gemakkelijk te behandelen. Prontoman heeft speciaal tegen nagel- en voetschimmel producten ontwikkelt die bacteriën, schimmels en infecties doden. Bovendien beschermt Prontoman tegen MRSA. Meer weten? Lees onze blog over Prontoman.

 

2. Eelt en likdoorns verwijderensamenwerkende pedicure eelt- en likdoornzalf

Iedereen heeft in een bepaalde mate last van eelt (of het nu winter is of niet). Eelt is een verdikt en ruw stuk huid. Bij likdoorns groeit het eelt naar binnen. Zowel gewoon eelt als likdoorns ontstaan door voortdurende druk op een bepaalde plek. Eén van de oorzaken daarvan is vaak slecht passende schoenen. Eelt is niet schadelijk, maar kan wel behoorlijk pijnlijk zijn, zeker in het geval van likdoorns. Gelukkig kan het gemakkelijk verwijderd worden. Bijvoorbeeld door het eelt te verzachten met eeltweker of eelt- en likdoornzalf. Geen tijd om te wachten? Gebruik dan een eeltvijl. Hiermee schuur je snel en pijnloos het eelt van je voeten.

4. Wat nou dode huidcellen?orly rich renewal scrub

Nu je voeten vrij zijn van kloven, schimmels en eelt is het tijd ze flink te verwennen. Met een milde scrub of peeling verwijder je alle dode huidcellen en geeft je heerlijk zachte voeten. Je brengt de scrub aan op droge voeten, even goed masseren en je hebt weer een jonge, stralende huid. Gebruik een peeling gel om te scrubben en tegelijkertijd je huid te hydrateren en beschermen tegen uitdroging.

5. Verfrissend voetenbadcamillen fussbad

Nadat je lekker hebt gescrubd spoel je je voeten af in een voetenbadje. Dit helpt bovendien tegen vermoeide en pijnlijke voeten. Je voeten voelen schoon, gerevitaliseerd en verfrist. Tot slot helpt een regelmatig voetenbad tegen zweetvoeten.

3. Vergeet je nagels nietnageknipper

Bij goed verzorgde voeten horen natuurlijk ook goed verzorgde teennagels. Gebruik een scherpe nagelknipper en knip je nagels zo recht mogelijk. Zo voorkom je ingegroeide nagels (en een heleboel pijn!). Gebruik na het knippen een nagelriemknipper om de nagelriem terug te dringen en om de dode huid rond de nagelriemen en nagels te verwijderen.

6. Een zomers kleurtje maakt het afgolden rose nagellak 40% korting

Kun je je nagels nog zo mooi hebben geknipt, met een zomers kleurtje erop zijn ze pas écht af. Laat je tenen stralen met de meer dan 100 hippe nagellakken van Golden Rose (nu met 40% korting!) en Orly. Werk het af met een glanzende topcoat om nog langer plezier te hebben van je mooi gekleurde tenen.

7. Voeten beschermen

Tot slot is het ook zaak je voeten te beschermen tegen de zon. Smeer je voeten daarom in met een hydraterende en beschermende crème of olie. Het is ook belangrijk om je voeten te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Hoe verzorg jij je voeten?

Met deze tips kom jij gegarandeerd de zomer door. Heb jij zelf nog een tip of trucje van grootmoeder? Laat ons zien hoe jouw voeten erbij staan (of liggen) en deel je foto met ons op Facebook.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706