Ambulant werken, een bewuste keuze!

16/03/2015

De ene pedicure zweert er bij, een ander vindt het verschrikkelijk. Sommigen kiezen er voor uit respect voor hun klanten die slecht ter been zijn, of juist niet omdat ze het zelf lichamelijk ontzettend zwaar vinden. Ambulant werken is een bewust keuze. Omdat het gemakkelijker is voor klanten of omdat je zelf geen praktijkruimte hoeft te hebben worden vaak als belangrijkste reden genoemd.

Ambulante WerkstoelEen ambulante pedicure moet veel spullen meenemen om een behandeling op locatie uit te voeren. Je kunt natuurlijk gebruik maken van de eetkamerstoel die je aangeboden wordt door de klant, maar je zult merken dat dit veel rugklachten veroorzaakt. Een goede ambulante werkstoel die volledig op je houding is ingesteld zal deze rugklachten helpen voorkomen. Ook de inklapbare beensteun moet op je houding zijn ingesteld om klachten te voorkomen. Een loupelamp kan eenvoudig aan de beensteun worden bevestigd. Op deze manier heb je altijd goed licht bij je en ben je niet afhankelijk van de kamerverlichting van je klanten.

Of je nu in een praktijk of op locatie werkt, een opvangschaal heb je altijd nodig. Onze Opvangschaal -blauwopvangschalen zijn gemaakt van siliconen waardoor ze zeer flexibel en onbreekbaar zijn. Dit maakt het vervoeren van de opvangschalen een stuk gemakkelijker!

Natuurlijk moet je als ambulante pedicure nog veel meer spullen meenemen. Handschoenen, verzorgingsproducten, mesjes, en natuurlijk je motor. Om al deze spullen gemakkelijk en efficiënt te vervoeren heb je een goede, stevige pedicurekoffer nodig. Al onze pedicurekoffers hebben een stevig handvat en goede wielen, om de transport zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het is mogelijk om de pedicurekoffer uit te breiden met een deurtas of vakverdeling om je spullen overzichtelijk op te bergen.

Podisan -1000_1985.Als laatste is het heel belangrijk een bak met goed sluitende deksel en inactiveringsvloeistof als Podisan mee te nemen als je ambulant werkt. Inactiveringsvloeistof wordt ook wel bewaarvloeistof genoemd en wordt gebruikt als de instrumenten niet direct gereinigd kunnen worden. De vloeistof zorgt voor het losweken van vuil en het tegengaan van de groei van micro-organismen.

 

 

Zoals ik in het begin van deze blog al zei, ambulant werken is een bewust keuze. Het heeft voor- en nadelen. Waar je ook voor kiest, zorg dat je goed voorbereid bent!

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706