Beautyline filtert 99,95% van alle fijn stof

03/07/2015

Tijdens een nagelbehandeling komen er erg veel gevaarlijke stoffen vrij. Het vijlen van gel- en acrylnagels veroorzaakt fijn stof. Dit veroorzaakt irritaties aan de ogen, huid en luchtwegen. Bestaande nagelafzuigsystemen waren niet afdoende. Deze zuigen slechts grof vuil, zoals nageldeeltjes, af, maar geen fijn stof. De manicurebranche heeft daarom het Beautyline luchtfiltersysteem op de markt gebracht.

Fijn stof: levensgevaarlijk

Fijn stof bestaat uit deeltjes kleiner dan 10 micrometer. Deze deeltjes zweven in de lucht en dringen bij inademing diep door in de longblaasjes. Het is dus erg schadelijk voor de gezondheid, zeker wanneer de deeltjes een chemische samenstelling hebben, zoals acryl. Het verhoogt de kans op longkanker met 20% en het is één van de oorzaken van hart- en vaatziekten. Sinds 1999 stelt de Europese Unie normen aan de hoeveelheid fijn stof in de lucht. Uit onderzoek van het tijdschrift The Lancet Oncology blijkt dat zelfs bij concentraties lager dan de normen van de EU de kans op longkanker stijgt. Bij fijn stof kleiner dan 2,5 micrometer is dit 18%, bij fijn stof kleiner dan 10 micrometer is dit zelfs 22%! Jaarlijks sterven 11 Nederlanders door blootstelling aan fijn stof.

Geïnspireerd door andere beroepen

Naast de manicurebranche zijn er veel sectoren waarbij werknemers worden blootgesteld aan fijn stof. Denk aan transport, metaalbewerking en zelfs schoenmakers. Uit onderzoek van TNO en het ministerie van SZ&W blijkt dat schoenmakers aan hoge concentraties tolueen worden blootgesteld. Tolueen leidt op korte termijn tot misselijkheid en duizeligheid en op lange termijn zelfs tot geheugenverlies en onvruchtbaarheid. Ook kantoorpersoneel wordt veelvuldig blootgesteld aan fijn stof. Printers en kopieerapparaten produceren namelijk flink wat schadelijke stoffen. Deze apparaten bevatten filters om het tegen te houden, maar vangen nooit alles op. Uit onderzoek blijkt dat inkttoners veel zware metalen bevat en net zo schadelijk is als meeroken.

nagelafzuiger voor fijnstof

Luchtfiltersysteem

Het Beautyline luchtfiltersysteem is afkomstig uit de metaalbewerking en hebben zich al bewezen in de praktijk. De afzuigers halen dankzij drie filters 99,95% van de fijn stof en 99,8% van de gasdampen uit de lucht. Daarnaast neutraliseert het ook nare geurtjes. Dankzij de wieltjes en de flexibele arm is het filtersysteem gemakkelijk te verplaatsen. Het afzuigsysteem heeft een zeer laag geluidsniveau en is gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Bovendien worden alle afzuigers geleverd met maar liefst 29 jaar garantie. Je bent dus nog goedkoper uit dan een standaard pedicuremotor!

SlendersBeauty is exclusief distributeur van het Beautyline luchtfiltersysteem. Bekijk de nagelafzuigers en filters in onze webshop.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706