Maak dit jaar gebruik van een investeringsaftrek!

08/12/2020

Ondertussen is het al weer december en het einde van 2020 is in zicht (wat een jaar!). Een veel voorkomende opmerking bij ondernemers is dat ze nog snel even kosten moeten maken. Investeren op het einde van het jaar heeft belastingtechnische voordelen. Kan dit met een KIA regeling en hoe zit dit dan in België? In deze blog vertellen we je waarom het verstandig is om voor 31 december 2020 nog een investering te doen.

Wat is Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek of KIA?

We schreven al eerder een blog over de KIA regeling, echter een belastingvoordeel laten liggen zou jammer zijn. Daarom leggen we nog even kort voor jullie uit hoe dit juist werkt. Om in aanmerking te komen voor de KIA moet het gaan om een investering. Dit houdt in dat het bedrijfsmiddelen zijn die langer als 1 jaar meegaan. Je komt in aanmerking bij een investering vanaf 2401 euro per jaar en een ander belangrijk onderdeel is dat de investering minimaal 450 euro bedraagt. De omvang van de aftrek is afhankelijk van de totale waarde van je investeringen per jaar.

Voorbeeld: Je koopt een pedicuremotor, bijvoorbeeld een Podospray Masterspray touch NBX ter waarde van €2695,00. Je mag in dit geval 28% van 2695,00 = 754,60 euro aftrekken volgens de KIA.

Heb je ook belastingvoordeel in België?

Ook voor onze Belgische klanten heeft voor 31 december investeren voordelen. De Federale regering heeft beslist om de verhoogde investeringsaftrek te verlengen. Dit wil zeggen dat zelfstandigen en vennootschappen die een investering doen daar een fiscaal voordeel op hebben. 3 tot 25% van de investering gedaan tussen 12 maart 2020 en 31 december 2020 mag worden afgetrokken van de belastbare winst. Meer informatie over deze regeling kan je hier vinden.

Heb je nog vragen of wil je extra informatie? Neem dan contact op met je boekhouder of de belastingdienst.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706