Ergonomisch Werken in de Salon of Praktijk

21/08/2014

Werken in de schoonheidsbranche is leuk! Natuurlijk, anders hadden we er ook niet voor gekozen. Maar werken in de schoonheidsbranche is ook zwaar en kan leiden tot lichamelijke klachten en ongemakken. In deze blog een aantal handige tips om je werk zo ergonomisch mogelijk te doen.

1. Houding bij staande werkzaamheden

Zorg ervoor dat de werkhoogte 15 centimeter lager is dan ellebooghoogte. Pas hier de behandelstoel of werktafel op aan. Werk met je voeten iets uit elkaar, met een gestrekte onderrug en met de borst iets naar voren. Reik niet verder dan 50 centimeter, zet liever een stap extra. Doe dit ook wanneer je iets achter je moet pakken, dit is beter dan je rug draaien. Houd je schouders ontspannen en je ellebogen zoveel mogelijk naast je lichaam.

2. Houding bij zittende werkzaamheden

Zorg ervoor dat de werkhoogte 20 tot 30 centimeter onder ooghoogte is en tot de 10 centimeter boven de ellebooghoogte. Pas hier de behandelstoel of werktafel op aan. Houd je schouders ontspannen en je ellebogen zoveel mogelijk naast je lichaam.

Voor beide punten geldt dat niet te lang in dezelfde houding gewerkt mag worden, probeer elke vijf minuten te bewegen en wissel staande werkzaamheden af met zittend werk. Neem ook op tijd een pauze zodat je lichaam zich kan ontspannen.

Ergonomisch Werken

3. Behandelstoel

Een verstelbare behandelstoel maakt de werkzaamheden een stuk gemakkelijker. Dankzij een behandelstoel waarbij de hoogte en de hellingshoek te regelen zijn, kun je de ideale werkhoogte bepalen. Ook het verstellen van de beensteun maakt het uitvoeren van een pedicurebehandeling of harsbehandeling een stuk gemakkelijker.

4. Werkstoel

De werkstoel is heel belangrijk voor je houding tijdens je werkzaamheden. Dankzij de verstelbare hoogte en eventueel verstelbare rugleuning kan de ideale werkhouding bepaald worden. Werkstoelen zijn ook verkrijgbaar in de zogeheten ponyzit. Dankzij deze vorm ga je vanzelf in een actieve werkhouding zitten met rechte rug. Wieltjes onder de werkstoel zorgen ervoor dat je flexibel bent en niet de hele tijd hoeft op te staan om je te verplaatsen.

5. Werktafel

Ook de werktafel draagt bij aan het ergonomisch werken. Een verrijdbare werktafel zorgt er namelijk voor dat je niet constant op hoeft te staan of te reiken naar je instrumenten of producten. De werktafel kan tot dicht bij je werkplek worden gereden om efficiënt en ergonomisch te werk gaan.

SlendersBeauty heeft verschillende saloninrichtingen in het assortiment voor een zeer aantrekkelijke prijs. Alle inrichtingen zijn ergonomisch verantwoord en met grote zorg samengesteld. Deze saloninrichtingen voor pedicures, schoonheidsspecialisten en masseurs zijn verkrijgbaar voor startende ondernemers, maar ook voor mensen die al jaren werkzaam zijn in de schoonheidsbranche.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706