Frezen van AliExpress: doe het niet!

18/07/2017

Het is o zo aantrekkelijk: keramische of tungsten frezen van AliExpress voor maar $6,95 per stuk. Voor zo weinig geld krijg je het in Nederland in de aanbieding nog niet. “Baat het niet, dan schaadt het niet”, zou je denken. Fout!

frezen busch aliexpress

Geregeld krijgt onze reparatiedienst telefoontjes over handstukken die warm worden of motoren die vroegtijdig kapot gaan. Het blijkt vaak al snel dat de persoon in kwestie geen goede frezen gebruikt. Sterker nog, in de meeste gevallen komen de frezen van AliExpress! Het is vragen om problemen, als je het ons vraagt.

Slechte frezen zorgen namelijk voor schade aan je pedicuremotor en handstuk. Een goede, hoge kwaliteit frees heeft een aantal eigenschappen die je simpelweg niet kan verwachten voor de lage prijzen van Ali.

1. Snijkwaliteit

Misschien merk je er tijdens het werken niks van, maar de snijkwaliteit van de frees bepaalt voor een groot deel de levensduur van je pedicuremotor. Snijdt je frees slecht, dan moet de freesmachine harder werken om hetzelfde resultaat te behalen. Het gevolg is een motor die sneller slijt dan normaal en dus ook sneller aan vervanging toe is.

frezen vertanding scherpte snijkwaliteit

2. Richting

Het steeltje van een frees moet 100% recht zijn én de kop moet 100% recht op de steel staan. Dit is vaak met het blote oog niet te zien en leidt dus, bij slechte frezen, tot schade aan je pedicuremotor zonder dat je het door hebt. Dit kan een hele tijd goed gaan, maar vroeg of laat gaat het handstuk kapot, met alle kosten van dien. Fabrikanten van hoge kwaliteit frezen, zoals Busch, garanderen dat hun frezen absoluut recht zijn. Dit kun je ook altijd controleren met een frezentester of een frezenstandaard.

frezen recht steel

3. Dikte

Naast dat een frees kaarsrecht moet zijn, is het ook belangrijk dat hij de juiste diameter heeft. Een freesje met een te dunne steel heeft geen goede grip in het handstuk en zal dus extra ronddraaien in het, al draaiende, handstuk. Dit leidt tot extra wrijving en dus snellere slijtage van het handstuk.

frezen dikte handstuk

Al met al kan die goedkope frees je op hoge kosten jagen of ervoor zorgen dat je pedicuremotor niet de beloofde levensduur haalt. Wellicht bespaar je een paar euro per frees, maar dat weegt niet op tegen de dure reparaties die nodig zullen zijn. Een nieuwe compressor kost al snel €200 en een nieuw handstuk zelfs €800. Is je machine al een aantal jaar oud, dan is repareren soms financieel niet meer aantrekkelijk en kun je dus beter een compleet nieuw apparaat kopen.

Koop dus altijd frezen van een gerenommeerd merk, zoals Busch, die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. SlendersBeauty is officieel dealer van Busch-frezen en kan je adviseren over welke frees je nodig hebt.

Bezoek de webshop ►

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706