Behandelstoel kopen: is goedkoop duurkoop?

15/06/2016


Als je een behandelstoel gaat aanschaffen zijn er veel zaken waarop je moet letten. Eén van de belangrijkste daarvan is de prijs van de stoel. Een flinke investering, maar heb je wel eens nagedacht over de kosten op de lange termijn?

Bouwkwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak

Zoals bij veel producten hangt de prijs van een behandelstoel samen met de bouwkwaliteit. Een goede stoel bestaat uit sterke en hoogwaardige materialen. Dat wordt bereikt door gebruik van duurzame grondstoffen en uitvoerig te testen en te controleren. Bij minder goede materialen wordt vaak gekozen voor sterke maar minder duurzame alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een motor die net genoeg vermogen heeft om een bepaald gewicht te dragen. Het werkt nu, maar werkt het over 5 jaar en vele behandelingen later nog steeds? Tot slot wordt ook de kwaliteitscontrole beperkt tot een minimum. Dat houdt dat prijs laag, maar verkort de levensduur van de stoel.

De voordelen van een goede stoel gaan daarnaast verder dan alleen duurzaamheid. Een stevige en sterke stoel heeft direct invloed op het gebruiksgemak. Je kunt met een gerust hart 50 keer per dag de stoel verstellen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij uit elkaar valt of snel slijt. Wel zo fijn als je ook wat stevigere klanten behandelt. Of oudere en mindervalide klanten die zich vastklampen aan de stoel.

ps beauty behandelstoel 2016ps beauty behandelstoel 2016

Een fijne behandelstoel is het halve werk

Niet alleen de klant moet lekker zitten in de stoel. Ook voor jou als pedicure of schoonheidsspecialiste is het belangrijk dat een behandelstoel werkt zoals jij het wilt. Kan de stoel bijvoorbeeld zo hoog worden versteld dat jij comfortabel rechtop kunt werken? En bedien je de stoel met een hand- of voetbediening? Wanneer je vaak je handen vol hebt is een voetbediening wel zo handig. Hoe verstel je de beensteun: handmatig of met een extra motor? Een gemotoriseerde beensteun werkt erg vertragend wanneer je snel wilt werken. Bij elke kleine verstelling moet je op zoek naar de bediening. Een beensteun met gasdrukveer is dan een betere oplossing.

Jouw salon, jouw behandelstoel

Als je veel tijd en moeite hebt gestoken in een mooie salon, dan wil je natuurlijk ook dat je behandelstoel erbij past. Is de stoel van jouw keuze verkrijgbaar in verschillende kleuren?

Houd bij de keuze voor een behandelstoel ook rekening met hoeveel ruimte je hebt in je salon. Heb je de luxe van grote salon in een apart gebouw aan huis, dan zijn wielen onder je stoel misschien wel erg handig. Zo kun je de stoel gemakkelijk verrijden wanneer je de ruimte schoonmaakt. Maar misschien heb je die luxe wel niet en heb je een behandelruimte gecreëerd op een lege slaapkamer met schuine wand. Dan zou een draaikrans een goede optie zijn. Zo kun je de stoel van de wand af draaien wanneer je hem gaat gebruiken en terugdraaien wanneer je hem even niet gebruikt.

Een goedkope dure behandelstoel

Na verloop van tijd merk je dat een goedkope stoel begint af te takelen. De motor trekt het niet meer, de stoelkussens zijn ingezakt en de bekleding begint slijtage te vertonen. Niet iets waarmee je je klanten wilt ontvangen. Maar een nieuwe stoel kopen zit er niet in, want ook die goedkope stoel kostte al aardig wat geld.

Onderaan de streep betekent dit dat je op de lange termijn goedkoper uit bent met een duurdere stoel. Bijvoorbeeld: je koopt een stoel van €2.800 die 8 jaar meegaat of je koopt een stoel van €1.500 die 3 jaar meegaat. Stoel 1 kost €312,50 per jaar, stoel 2 kost €500 per jaar. Daarnaast kun je na 3 jaar weer een nieuwe stoel kopen voor minstens zo’n bedrag. En dan zijn onderhoud en reparaties nog niet meegerekend.

Een duurdere stoel is in de meeste gevallen dus op de lange termijn de beste keus. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je meteen een grote zak geld mee moet nemen. We schreven al eerder over de verschillen tussen het kopen of leasen van apparatuur en meubilair. Dit betekent dat ook pedicures en schoonheidsspecialisten met een kleinere portemonnee toegang hebben tot hoogwaardige en duurzame producten.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706