Gok jij met je gezondheid?

01/11/2017

Allereerst… 9 dingen die je moet weten als je werkt als nagelstyliste!

 1. Langdurige blootstelling aan fijn stof en dampen kunnen permanente schade toebrengen aan je lichaam.
 2. Bij het vijlen van de nagels komen veel stofdeeltjes vrij. Deze deeltjes zijn zo fijn dat ze onzichtbaar zijn met het blote oog. Bij het inademen dringen ze diep door in de longen en kunnen na verloop van tijd irritatie veroorzaken.
 3. Ook verstevigingsmiddelen en removers bevatten schadelijke stoffen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.
 4. Fijn stof en de meeste dampen zijn niet zichtbaar of te ruiken. Dus ook geurvrije gels zijn gevaarlijk voor de gezondheid.
 5. Jaarlijks lopen duizenden nagelstylistes over de hele wereld longaandoeningen, zoals COPD, astma en longkanker, op als gevolg van het inademen van te veel fijn stof en dampen. Daarnaast worden elk jaar meerdere nagelstylistes met veel eczeem op hun handen en gezicht medisch onderzocht in ziekenhuis.
 6. Ademen met astma voelt als ademen door een rietje. En zodra je eenmaal astma hebt, kom je er niet meer vanaf. De symptomen zijn permanent en onomkeerbaar.
 7. Astma belemmert je ook buiten het werk. Bijvoorbeeld tijdens het huishouden, sport en een dagje uit met vriendinnen.
 8. Astma kan een groot probleem worden voor je financiële situatie. Met astma kun je misschien niet meer werken als nagelstyliste.

Gezondheidsproblemen

Acryl is de boosdoener

Acryl is een synthetische vezel die ontstaat na verwerking van de stof “acrylonitril”. Acrylonitril is een kleurloze, zeer licht ontvlambare en extreem giftige vloeistof. Wanneer deze stof in het lichaam wordt opgenomen kan het, eveneens giftige, cyanide worden gevormd. De stof wordt daarom ook geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend.

Acrylnitril

Het eindproduct acryl dat op de nagels wordt aangebracht is in principe niet schadelijk. Echter, wanneer de nagels worden gevijld wordt de stof afgebroken en komen de basiscomponenten van acryl vrij – in de vorm van fijn stof en dampen. Ook de karakteristieke geur van gel is te danken aan acryl en dus eveneens schadelijk.

Het effect van fijn stof

Dat fijn stof extreem schadelijk is voor het menselijk lichaam is al langer bekend. Fijn stof is niets anders dan stof, alleen dan heel erg klein. Doordat het zo klein is kan het bij het inademen diep doordringen in de longen. Zo diep, dat dit er met hoesten niet uitkomt en bij veelvuldige en langdurige blootstelling kan gaan irriteren.

Effect van fijn stof in de longen

Effect van fijn stof in de longen [klik voor vergroting]

Dit kan vervolgens leiden tot droge slijmvliezen en in het ergste geval zelfs tot astma of longkanker. Daarnaast is het bekend dat acryl irriterend is voor de ogen en ook huidproblemen zoals eczeem kan veroorzaken.

Veel nagelstylisten zijn zich hier niet van bewust of vinden het onbelangrijk. Begrijpelijk, want de meeste problemen doen zich pas voor na jaren van blootstelling. Het probleem is dat het dan vaak al te laat is.

Wees dus zuinig op je lichaam en zorg voor goede afzuiging aan je nageltafel!

Hoe kan ik mezelf beschermen?

Nageltafels met ingebouwde afzuiging zijn een bekend gezicht in nagelsalons. Ze zien er erg mooi uit, maar het grote probleem van deze afzuigers is vaak dat ze té krachtig zijn. Ze werken als een soort stofzuiger en zuigen al het afval en stof netjes van de tafel. Echter, zichtbaar stof is juist niet schadelijk! Fijn stof is onzichtbaar met het blote oog.

Daarnaast zuigen de afzuigers de fijn stof té hard door het filter heen waardoor niet alle stofdeeltjes blijven hangen, maar via de uitgang de afzuiger weer verlaten. Hierna komt de fijn stof wederom in de lucht.

beauty-line-exclusive-nagelafzuiger

Beauty Line Exclusive [klik voor vergroting]

De Beauty Line nagelafzuiger is een apparaat dat precies hard genoeg afzuigt om zo veel mogelijk stofdeeltjes op te vangen in het filter. Daarnaast bestaat het filtersysteem uit drie filters welke elkaar opvolgen als een soort trechter. Het eerste filter haalt al “grove” fijn stof uit de lucht, het tweede filter filtert alle fijne deeltjes en het derde filter vangt alle dampen op. Als je goed naar de afbeelding kijkt, dan zie je dat zelfs sigarettenrook maar tot het tweede niveau in de longen terecht komt. Met andere woorden: dampen zijn nóg schadelijker dan roken!

De effectiviteit van de Beauty Line nagelafzuigers is onafhankelijk getest door het RISE onderzoeksinstituut (voorheen SP) in Zweden. Het blijkt dat de Beauty Line maar liefst 99,95% van alle stofdeeltjes en 99,8% van alle dampen uit de lucht filtert. Daarmee is de Beauty Line nagelafzuiger uniek in zijn soort.

Alle voordelen op een rij

 • Driedelig filtersysteem
 • Zeer laag geluidsniveau
 • Eenvoudig te installeren en gebruiken en direct gebruiksklaar
 • Zeer mobiel dankzij de soepel rollende wielen
 • Het enige filtersysteem dat onafhankelijk is getest voldoet aan de Europese veiligheids- en gezondheidseisen.
 • 29 jaar garantie

In de praktijk


Beauty Line Exclusive nagelafzuigers, vervangfilters, reserveonderdelen en accessoires zijn verkrijgbaar bij SlendersBeauty via www.pedicuregroothandel.nl.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706