Groothandel bezoek is essentiële verplaatsing

03/05/2020

grens over
Foto: Tom Palmaers
Met het juiste bewijs mag je de grens over naar de groothandel

De Belgische overheid heeft aangekondigd de grenzen voorlopig nog gesloten te houden. Hoe kom je bij de groothandel als de grens gesloten is? Inkopen, onderhoud of andere bezoeken aan de groothandel zijn essentiële verplaatsingen, net zoals alle andere professionele verplaatsingen. Als bewijs kun je een afspraak laten zien, die kun je hier maken via mail. De bevestiging van de afspraak, en je bonnetje op de terugweg, zijn voldoende bewijs. We zijn dagelijks geopend van 10:00-17:00 en momenteel op zaterdag op afspraak.

Professionele reizen toegestaan

Hoewel ons hele assortiment ook online staat, zijn sommige zaken zoals onderhoud, kleding en grotere aankopen nu eenmaal prettiger in de groothandel.

Hoe kom je in de groothandel met de grens gesloten? Het is een proffesionele reis, dus toegestaan. Aangezien er veel twijfel was, en een groot deel van ons team dagelijks de grens over komt, vroegen we het ook aan de grensovergang. Zij bevestigen dit. Je kunt het hier ook nalezen.

De agenten geven aan dat je een bewijs moet hebben en dat een professionele verplaatsing is toegestaan. Als je kunt aantonen dat je naar de groothandel komt om je beroep te kunnen uit oefenen, dan is dit een essentiële verplaatsing is. (Grappige toevalligheid: De vrouw van de agent in kwestie bleek pedicure, en hij zei dat ze waarschijnlijk ook binnenkort zou komen voor de herstart)

Wat heb je nodig voor grensovergang?

Om zeker te zijn dat je de grens over mag, is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je daadwerkelijk naar de groothandel komt. Een afspraakbevestiging, reparatiebon of factuur zijn voldoende.

Je kunt makkelijk met ons een afspraak maken via mail, dan sturen wij je de bevestiging. Wil je dezelfde dag komen? Bel ons op 011-190190 en we mailen je direct de bevestiging. Zo voorkom je vervelende verrassingen aan de grens.

Afhalen in Achel of pakketdienst

Blijf je toch liever thuis? Bestel dan online. We laten het de pakketdienst bij je afleveren of we kunnen het bij de lokale dagbladhandel klaar leggen in Achel.

Conclusie

Met de verwachte herstart na 18 mei voor onze branche, is het belangrijk om klaar te zijn voor een goede start (zie onze eerdere blog). Veel van jullie vroegen ons om bestellingen mee te nemen naar België (en dat doen we graag!), maar zeiden ook dat jullie het fysieke bezoek missen.

Omdat het ons niet logisch leek dat de pizzakoerier wel de grens over mag, hebben we het uitgezocht. Het blijkt dus dat een groothandelsbezoek om je werk te kunnen uitvoeren een essentiële verplaatsing is. Zorg wel dat je een bewijs hebt, want sommige controleurs zijn strenger dan anderen. Dat kan een afspraakbevestiging, afhaalbewijs voor een bestelling of een factuur/bonnetje op de terugweg zijn volgens de agenten aan de grens.

Tot slot: de regels veranderen continu, houd daarom e.e.a. zelf goed in de gaten.

Tot snel! Team SlendersBeauty / Pedicuregroothandel.nl

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706