Was je Handen met… Schuim?

21/12/2016

Iedereen weet dat je handen wassen erg belangrijk is. “Doe het goed en vaak” zegt het RIVM. Helemaal waar, als je het ons vraagt, vooral omdat wij als pedicures dagelijks in contact gekomen met schimmels, bacteriën en virussen. En zoals het aloude spreekwoord luidt: voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus ook voor dat je na het wassen je hand goed beschermt, met Prontoman Schuim.

Bescherm je patiënten tegen MRSA

Veel pedicures wassen voor elke behandeling hun handen. Heel goed, maar zorg droog je je handen ook af? Vooral het poeder op latex handschoenen is, in combinatie met vocht, de ideale voedingsbodem voor bacteriën, zoals MRSA. MRSA is enorm gevaarlijk voor mensen met diabetes. De bacterie is ongevoelig voor de meeste antibiotica en eenmaal binnengedrongen in het lichaam kan hij ernstige schade toebrengen aan vitale organen en zelfs leiden tot de dood.

Werk jij met diabetici? Doe dan je patiënten een plezier en bescherm hen (en jezelf) tegen MRSA. Breng na het handen wassen Prontoman Schuim aan op je handen, laat het even intrekken en trek vervolgens je handschoenen aan. Het antimicrobiële beschermlaagje houdt ziekte- en infectieverwekkers tegen.

Ideaal voor steunkousen

Prontoman Schuim is daarnaast ook uitstekend voor mensen met steun- of antitrombosekousen. Breng het schuim aan voordat je de kousen aantrekt. Hiermee bescherm je ook meteen de huid tegen uitdroging én krijg je de kousen gemakkelijker aan. Bovendien tast het schuim de kousen niet aan en behouden ze hun elasticiteit.

Geschikt bij allergieën

Als je last hebt van allergieën dan ben je vaak snel bang dat iets niet geschikt is voor jou. Gelukkig is dat bij Prontoman niet het geval. Het milde schuim is alcoholvrij en door dermatologen beoordeeld als “uitstekend verdraagzaam”. Bovendien heeft het schuim geen cytotoxische, prikkelende of sensibiliserende eigenschappen en kan het zonder bezwaar langdurig gebruikt worden. Je kunt het schuim dus met een gerust hart gebruiken zonder je zorgen te maken over bijwerkingen of allergische reactie (check natuurlijk wel altijd de inhoudsstoffen op de verpakking).

Wil je meer informatie over Prontoman Schuim of de andere producten van Prontoman, bezoek dan de officiële website op www.prontoman.nl. Bekijk ook alle producten in onze webshop.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706