Harsen – voor mooi gladde oksels, benen en bikinilijn

01/05/2015

Alle zoogdieren hebben haren, wij ook! Hoeveel haren we op ons lichaam hebben is afhankelijk van een aantal factoren. Naast geslacht is leeftijd een van de belangrijkste factoren. In de puberteit worden de lichte donshaartjes in de oksel- en schaamstreek vervangen door terminale haren. Dit zijn grove, gepigmenteerde haren. Ook krijgen mannen in deze periode baardgroei en haren op de borst. Ook de menopauze, zwangerschap, erfelijke factoren, ziekte en het gebruik van medicijnen hebben invloed op haargroei en het aantal haren op je lichaam. Je haren beschermen je lichaam tegen warmte en hebben een zintuiglijke rol bij aanrakingen.

Redenen om te ontharen
In veel landen behoort het hebben van een onbehaarde huid tot het schoonheidsideaal. Veel mensen ontharen daarom ook hun lichaam. Ook praktische en hygiënische redenen hebben invloed op lichaamsbeharing. Vrouwen ontharen hun benen, oksels, bikinilijn, wenkbrauwen en bovenlip. Mannen ontharen hun kin, bovenlip, borst, bovenlip en schaamstreek. En de mannelijke fietsers ook vaak hun benen.

Harsen - Bloem

Manieren om te ontharen
Ontharen kan op verschillende manieren. De duurste en meest tijdintensieve optie is definitief ontharen. Doormiddel van IPL of laser worden de haartjes een voor een vernietigd. De snelste methode is depileren. Hierbij worden haren tot het huidoppervlak verwijderd. Scheren, knippen, het gebruik van een ontharingscrème of spray zijn hiervan de bekendste methodes. Het nadeel van depileren is dat de haren snel en vaak ook stugger terugkomt. Deze handeling moet dus vaak een aantal keer per week herhaald worden.

Bij het epileren van de haren worden de haren tot onder het huidoppervlak verwijderd. Hierbij worden zowel de haarschacht als haarwortel verwijderd. Doordat er een nieuwe haar gevoerd moet worden, heeft deze methode een langduriger effect dan depileren. Het resultaat kan variëren tussen de twee en acht weken.

Epileren kan met behulp van een pincet of koude of warme hars. Hars wordt gemaakt van wondvocht van bomen. Voor cosmetisch gebruik worden er diverse stoffen aan toegevoegd zoals diazuleen. Dit werkt verzachtend en desinfecterend. Ook wordt er vaak honing aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de hars in warme toestand stroperig wordt en goed kan worden aangebracht.

Harsen
Hars is verkrijgbaar in verschillende varianten. Harskorrels, harsblikken en harsblokjes kunnen verwarmd worden in een harsverwarmer. De warme hars kan eenvoudig worden aangebracht met een houten spatel en verwijderd worden met een harsstrip. Harsrollers kunnen eenvoudig worden verwarmd in de huid en worden aangebracht. Ook hier kan de hars verwijderd worden met een harsstrip. Harde hars of film hars is ideaal voor de gevoelige zones zoals wenkbrauwen, bovenlip, oksels en bikinlijn.

Wil je nog meer weten over het ontharen en harsen van lichaamsbeharing. Volg dan de cursus Harsen. Klik hier voor meer informatie, of om je direct in te schrijven.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706