Veilige herstart contactberoep conform nieuw protocol

10/05/2020

Klaar voor de start?

De Nederlandse Overheid heeft begin mei besloten dat, onder bepaalde voorwaarden, mensen in contactberoep in Nederland weer aan de slag mogen! Gelukkig, want het was voor iedereen natuurlijk erg spannend. Onze Belgische collega’s moeten helaas nog even wachten, in ieder geval tot 18 mei. Ben jij klaar voor de herstart met het nieuwe contactberoep protocol? Lees snel verder voor tips & trucs.

Wat mag, moet en wil je?

Hieronder hebben we concrete tips en stappen om veilig te starten. Het belangrijkste advies op dit moment is om de komende tijd goed te blijven evalueren en te zoeken naar kansen. Hoe loopt het, past je praktijk binnen de geest van de maatregelen? Kun je nog dingen anders doen? Kunnen de maatregelen misschien op een manier die beter past bij je salon? Zijn er kansen?

Morgen ga je open, en in het begin is het wennen. Als je even bezig bent, kun je evalueren en aanpassen. Misschien krijg je nieuw inzichten kun je het protocol contactberoep om te zetten naar een kans.

Veilig werken herstart contactberoep

Hoe zorg je ervoor dat je veilig kunt werken na de herstart contactberoep en het virus niet weer oplaait, met alle gevolgen van dien? Wij hebben enkele tips:

 1. Doe een goede screening vooraf zoals hierboven genoemd (formulier).
 2. Maak een strakke planning zodat klanten elkaar niet tegenkomen.
 3. Hang een instructie op en zorg dat je klanten hun handen kunnen wassen en desinfecteren bij binnenkomst.
 4. Werk met een dispenser en wegwerphanddoekjes waar mogelijk.
 5. Vraag om gebruik van, of biedt een mondmasker tegen vergoeding aan.
 6. Zorg dat je de juiste desinfectie beschikbaar hebt.
 7. Overweeg plexiglas scherm.
 8. Gebruik geen hoes of wegwerphoezen.
 9. Reinig je stoel na ieder gebruik (géén alcohol!).
 10. Communiceer het belang met je klanten en hun verantwoordelijkheid en eventueel je nieuwe tarief (zie hieronder).
 11. Vraag je klanten om, indien ze binnen 2 weken symptomen krijgen, je op de hoogte te stellen.

Hogere kosten

Je hebt volgens het protocol voor je herstart waarschijnlijk meer beschermingsmiddelen en ontsmettingsproducten nodig dan eerst. We hebben een speciale sectie gemaakt voor deze producten. Naast dat je vaker ontsmet, is het verstandig dit ook van de klanten te vragen. Helaas is dat wereldwijd zo, waardoor de toevoer niet zo soepel is als voorheen. Daarnaast zijn deze producten ook nog eens flink in prijs gestegen. Kijk ook even naar onze eerdere blogs over ontsmetting.

We doen ons best om zo scherp en goed mogelijk in te kopen, om iedereen te voorzien. Doordat de aankondiging zo kort voor de opening is, is het de afgelopen week een uitdaging geweest. Wij zijn volop bezig als weer aan vullen, zodat we vanaf morgen (11 mei) weer volop aan de slag kunnen voor jullie.

Je hebt dus meer tijd tussen behandelingen door en minder voor behandelingen. De producten zijn ook nog eens duurder… Veel klanten hebben gekozen voor een tijdelijke (of permanente) “corona toeslag” om de kosten op te vangen.

Hoewel een prijsverhoging altijd lastig is, horen wij van de klanten dat er veel begrip is bij de jullie klanten. De gemiddelde verhoging ligt tussen de €4 en €8. Dat hangt natuurlijk af van het tarief, type praktijk, klanten…

Tot slot

De komende periode wordt het werken voor iedereen in de branche anders. Dat zal wennen zijn, voor ons, jullie en jullie klanten. Hopelijk zijn jullie helemaal klaar voor de herstart met je contactberoep.

Geniet nog even van deze zondag, Moederdag, èn de kalmte voor de storm! Wij wensen jullie heel veel succes met de herstart en de drukte de komende weken. Ons team staat vanaf morgen voor jullie klaar om jullie te faciliteren in jullie werk.

De groothandel is open volgens de normale uren en online zijn we steeds beschikbaar voor bestellingen op www.pedicuregroothandel.nl. Succes!

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706