Jouw vraag beantwoord: Frezen

27/03/2019

We krijgen vaak vragen van klanten die zich perfect lenen voor een informatieve blog. Om de daad bij het woord te voegen lees je hier het eerste deel in de serie “Jouw vraag beantwoord”. We trappen af met advies over freesjes.

Frezen blijven een mysterieus object in je pedicurekoffer. Al tijdens de opleiding krijg je aangeleerd welke freesjes je het best kunt gebruiken voor elke behandeling. Wanneer je je opleiding hebt gevolgd bepaalt dus een beetje wat je gewend bent. Natuurlijk staat de wereld van de freesjes niet stil en dus is het slim om eens te kijken of je nog wel zo efficiënt mogelijk werkt.

Zo ook kwam een klant bij ons met de volgende vraag:

Ik heb een aantal frezen die aan vervanging toe zijn en nu ben ik aan het kijken of de frezen die ik gebruik ook de meest geschikte zijn. Wellicht zijn dit andere dan ik nu gebruik en dus hoor ik graag welke ik het beste kan gebruiken voor de volgende behandelingen..

Hierbij onze antwoorden:

Grove en fijne eeltfrees

Busch Hybrid Twister HT854R

De meest gebruikte frezen in deze categorie zijn de Busch Hybrid Twisters. De naam zegt het al: dit zijn hybride frezen, gemaakt van diamant en keramiek. In tegenstelling tot de voorloper van 100% diamant (de DiaTwister) geven de Hybrid Twisters een heel mooi glad resultaat.

Daarnaast kun je ze op vrij hoge snelheid gebruiken en zijn ze verkrijgbaar in 3 groftes: grof (300), middel (150) en fijn (60). Tip: gebruik bij veel eelt voor het beste resultaat zeker de grof (300).

Nageluiteinde strak afwerken

Busch TOP Grip 805T

Geen pedicurebehandeling is klaar zonder een strak afgewerkte nagel. Dé frees om dit te doen is de Busch TOP Grip. Deze frees heeft enkel aan de bovenkant korreltjes; de zijkant zijn glad afgewerkt. Hierdoor kun je gerust de nagel netjes afwerken zonder de huid of nagelwal te beschadigen. Met name voor diabetespatiënten is dit erg belangrijk.

Nagelplaat ribbelvrij maken

Heeft je klant last van ribbels in de nagel, probeer dan eerst de oorzaak hiervan te achterhalen. Horizontale of verticale ribbels kunnen duiden op gezondheidsklachten. Verwijs de klant indien nodig door naar de huisarts.

Busch 8893

Is de oorzaak gevonden en is het mogelijk de nagel mooi te maken, dan kun je aan de slag met bijvoorbeeld de Busch 893. Deze kegelvormige frees is ideaal om de nagelplaat glad te maken. Kies voor grote nagels voor de 6 mm variant en voor kleine nagels de 4,7 mm. Is de 893 te grof, ga dan voor de 8893of 8854. Deze zijn fijner.

Voor een ultiem glad resultaat kun je de nagel nog polijsten. Met de grijze polijstfrezen kun je de nagels glad afwerken zonder glans.

Nagelriemen behandelen

Met welke frees je het beste de nagelriemen behandelt is sterk afhankelijk van de nagel. Uiteraard zijn dit wel de wat puntigere modellen. De meeste gekozen frezen zijn de Busch 845, 850, 859 en 860. Wil je wat fijnere korrel, ga dan voor de 8850.

Likdoorn behandelen

De bolkopjes zijn verreweg de beste frezen voor het behandelen van likdoorns. De meest gebruikte zijn de Busch 801. Deze diamantfreesjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en dus geschikt voor elke likdoorn.

Busch 801

Heb je wat meer ervaring dan kun je ook kiezen voor de Busch 81RS. Dit is een stalen frees en dus iets “scherper”.

Hard eelt zacht maken

Wil je liever snijden dan frezen, dan raden we aan om eerst het eelt te verzachten. Dit kan erg goed en veilig met Prontoman Spray en Footlogix Eeltverzachter. Of gebruik het oude vertrouwde Podinail.

Prontoman Spray

Nog een laatste tip

Heb je een klant met écht veel eelt? Kijk dan eens naar de Omnicut. Deze eeltfrees werkt supersnel (maar veilig) door 3 ronddraaiende mesjes. Binnen no-time heb je alle eelt verwijderd en kun je verder met de rest van de behandeling.

Bekijk het onderstaande filmpje:

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706