Lichttherapie

04/06/2019

Je kent het wel: het is half december, je wekker gaat maar je kunt totaal niet uit je bed komen. En dat terwijl je in de zomer zo je bed uit sprint. De reden: licht. Lichttherapie is de perfecte vervanger om de donkere dagen door te komen.

Licht is misschien wel het belangrijkste in ons dagelijks leven. We kunnen er door zien, het bepaalt ons ritme én het geeft ons energie. Zo produceert ons lichaam vitamine D onder invloed van UV-straling van de zon – en dat draagt weer bij aan onze mentale en fysieke gezondheid.

UV-straling is het licht met een golflengte van ongeveer 1 tot 380 nanometer (nm) en is onzichtbaar voor het menselijk oog. Vanaf 380 tot ongeveer 780 nanometer vind je het licht dat we wel kunnen zien – in volgorde van regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet.

Dr. Niels Ryberg Finsen - Een van de eerste ontdekkers van lichtherapie.
Dr. Niels Ryberg Finsen

Licht en gezondheid

Zoals je misschien niet weet hebben alle andere kleuren licht óók een effect op ons lichaam. Dr. Niels Ryberg Finsen ontdekte bijvoorbeeld dat rood licht littekenvorming door pokken voorkomt. Hij kreeg hiervoor zelfs de Nobelprijs van de Geneeskunde in 1903. Maar zelfs eeuwen geleden ontdekten inheemse culturen uit de Amazone al dat planten met specifieke kleuren vaak genezende eigenschappen hebben.

Ook nu nog doet bijvoorbeeld de NASA veel onderzoek naar de invloed van lichttherapie. Met name voor haar astronauten – die soms wel maandenlang in kunstlicht leven – is dit erg belangrijk.

Licht ingedeeld naar golflengte van lang (<100 m) naar kort (< 100 pm)

De belangrijkste kleuren die je in de schoonheidsverzorging tegenkomt zijn rood, groen en blauw – bijvoorbeeld in de nieuwe Weyergans Dermio Care Plus. Deze kleuren hebben de volgende werking op de huid:

Rood

Rood is misschien wel het meest bekend van de infraroodlampen. Hoewel je infrarood natuurlijk helemaal niet kunt zien, heeft rood licht wel degelijk effect op je lichaam. Zo werkt het wondgenezend, stimuleert het de bloedsomloop en vermindert het littekenweefsel. Daarna draagt het effectief bij aan de productie van collageen in de huid. Perfect dus voor huidverjonging.

Groen

Groen Ontgiftend. Antibacterieel. Stressverminderend. Versterkt immuunsysteem. Bouwt spieren en botten op. Word je geil van.

Blauw

Antiseptisch. Antibacterieel. Anti-inflammatoire. Adstringerend (samentrekkend) effect. Reguleert talgproductie. Kalmeert zenuwen.
Versterkt immuunsysteem. Verbetert acne, psoriasis en eczeem.

1+1=3

De nieuwe Dermio Care Plus van Weyergans combineert lichttherapie met nog een innovatieve technologie: iontherapie.

Iontherapie speelt in op het structureel tekort aan negatief geladen zuurstof-ionen in het dagelijks leven. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die in de bergen wonen minder lichamelijke klachten hebben dan mensen die in de stad wonen. De verklaring: de verhouding positieve/negatieve ionen. Lees meer over de werking ionen in deze speciale blog.

De combinatie van de lichttherapie en iontherapie is bijzonder werkzaam. Door het gezicht bloot te stellen aan een hoge concentratie negatief geladen zuurstofionen wordt de huid zeer ontvankelijk voor elke behandeling die je ermee doet. De lichttherapie activeert specifieke stofwisselingsprocessen. De iontherapie levert de energie voor de stofwisseling. De effecten van je behandeling zijn daardoor net wat groter dan normaal. Bijkomend voordeel is dat je klant ook met een fris en positief gevoel je salon verlaat.

Perfect voor High Care schoonheidssalons, spa’s, afslankpraktijken en zonnestudio’s. Ook uitstekend geschikt voor topsporters in combinatie met vacuümtherapie, voor herstel en prestatieverbetering.

Wil je meer lezen over de Weyergans Dermio Care Plus? Lees hier de blog.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706