Luchtfiltersysteem voor nagelstylisten van levensbelang

22/12/2020

Tegenwoordig zijn we ons zeer bewust van onze gezondheid, het milieu en de veiligheid. Van eten en drinken tot de uitstoot van voertuigen. Maar wist u dat nagelstylisten extra risico lopen op gezondheidsklachten? We schreven hier al eerder een blog over maar omdat dit van groot belang is voor de gezondheid van onze klanten herhalen we het nog eens.

Stof van nagelvijlen en de dampen van producten zoals gel, acryl, nagellak en nagellijm zijn schadelijk en kunnen leiden tot gezondheidsproblemen voor uw klanten, medewerkers en uzelf. Hieronder ontdekt u waarom het van levensbelang is om een goed luchtfiltersysteem in het salon te gebruiken.

Wat is inhalatieallergie?

Acryllaten zitten in veel producten zoals gel, acryl en acrylgel. Het niet uitgehard product bevat actieve acryllaten, deze zijn schadelijk voor de gezondheid. Wanneer je als nagelstylist producten zoals gel of acryl aanbrengt komen deze actieve deeltjes vrij in dampvorm. Deze dampen komen in de slijmvliezen terecht en kunnen klachten zoals kortademigheid, hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Op lange termijn kunnen nagelstylisten hierdoor zelfs astma krijgen. In dit geval wordt gesproken over een allergisch beroepsastma. In de onderstaande tabel zie je hoe het in zijn werk gaat.  

Fijn stof van kunstnagels is gevaarlijk

Stof kan net zo gevaarlijk zijn als dampen. Het vijlen van kunstnagels, handmatig of met een freestoestel doet heel veel stof vrijkomen. Dergelijk stof is niet enkel schadelijk voor uw apparatuur, nageltafel en kleding maar ook voor u gezondheid en dat van uw klanten. Fijn stof bestaat uit deeltjes kleiner dan 10 micrometer. Deze deeltjes zweven in de lucht en dringen bij inademing diep door in de longblaasjes. Het verhoogt de kans op longkanker met 20% en het is één van de oorzaken van hart- en vaatziekten.

Het beste luchtfiltersysteem

Het Beautyline luchtfiltersysteem is afkomstig uit de metaalbewerking. Het is een nagelafzuiger met 3 filters die maar liefst 99,95% van alle schadelijk fijnstof, dampen en gassen afzuigt die ontstaan tijdens nagelbehandelingen. Daarmee is de Beauty Line nagelafzuiger uniek in zijn soort. Daarnaast neutraliseert het ook nare geurtjes. Het systeem is gemakkelijk in gebruik en onderhoud en heeft een laag geluidsniveau. Omdat het toestel wieltjes en een flexibele arm heeft kan je hem gemakkelijk verplaatsen en in elke ruimte gebruiken.

De nagelafzuiger van Beautyline is uitgevoerd met een drie stappen filter, voor een langere levensduur en gegarandeerde functionaliteit:

 • Pre-filter: voor grotere stofdeeltjes
 • Particle filter: voor kleinere stofdeeltjes
 • Gasfilter: voor dampen

SlendersBeauty is exclusief distributeur van het Beautyline luchtfiltersysteem. Heeft u nog vragen of wilt u het toestel eens uitproberen? Kom zeker eens langs in onze winkel of contacteer ons

Tel: 040 20 21 440 en 011 190 190 of via E-mail: info@slendersbeauty.nl

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706