Maak je klaar voor de Vierdaagse!

29/05/2018

Nog iets meer dan een maand en dan brandt het feest weer los in de straten van Nijmegen en omgeving: de Nijmeegse Vierdaagse! Maar liefst 47.000 wandelaars lopen 4 dagen lang een afstand van 30, 40 of 50 km. Een behoorlijke aanslag op je voeten en benen. Daarnaast laat ook elk jaar de zon zich van zijn beste kant zien. Zaak dus om je goed voor te bereiden op deze 2 punten. We geven je een aantal tips.

1. Verwen die voetjes

Een hele dag wandelen is niet niks, zeker niet 4 dagen na elkaar. Natuurlijk ben je al lang aan het trainen om het alle dagen vol te kunnen houden, maar heb je ook al gedacht aan de verzorging van je voeten? Een goed verzorgde voethuid is minder gevoelig voor extreme belasting. Verwen je voetjes dus regelmatig met een goede voetcrème, zoals Camillen 60 Fussbalsam.

2. Pas op voor schimmels

Als schimmels iets heerlijk vinden, dan zijn het lekker vochtige ruimtes. Bijvoorbeeld tussen je tenen. Na een paar uurtjes wandelen zal het vochtgehalte al aardig zijn toegenomen in je schoenen. Je bent dus de perfecte kandidaat voor voetschimmel. Je kunt dit preventief tegengaan door elke dag Prontoman Protect Voet te gebruiken. Deze spray dood 99,9% van alle schimmels, bacteriën en virussen. ‘s Avonds even sprayen en ze zijn de volgende dag weer klaar voor gebruik.

3. Smeer je goed in

De zon is een echte sluipmoordenaar. Je kunt bijna de hele dag in de zon lopen en pas thuis merken dat je toch aardig verbrand bent. Ook ernstige huidaandoeningen kunnen zich pas jaren later voordoen. Duidelijk dat het erg belangrijk is dat je je tijdens de Vierdaagse goed insmeert. Kies uit een ruim assortiment zonnemelk of -olie en aftersun van Ecran. Of vraag je VYON-schoonheidssalon naar de SPF50 crème. Deze is ook perfect als basis voor je make-up!

4. Genees je wondjes

Heb je een wondje tussen je tenen of onder je voeten? Behandel ze dan nog snel voor je begint aan de Vierdaagse. Gebruik Prontoman Gel voor snelle genezing en directe bescherming tegen voetschimmel. Smeer dagelijks je voeten in met Gehwol Klovenzalf om kloven te verminderen en de huid te hydrateren.

5. Herstel en ontspan

Klaar na een dag wandelen? Trek je schoenen uit en laat je voeten heerlijk ontspannen in een voetenbad. Een beetje Camillen 60 Voetbadzout geeft je voeten nieuwe energie. Aansluitend smeer je ze weer in met voetcrème. Ben je op zoek naar een snelle oplossing direct na het wandelen, kijk dan eens naar Camillen 60 IJsgel. Deze handige gel geeft direct verkoeling en een fris gevoel.

6. Bereid je spieren voor

Al voordat je begint aan de wandeltocht kun je je beenspieren voorbereiden met Vitalflex. Vitalflex is een 100% natuurlijk product dat de doorbloeding in spieren, pezen en gewrichten stimuleert. Hierdoor komen ze sneller los en heb je minder last van stijve benen. Na afloop van de dag vermindert Vitalflex spier- en gewrichtspijn.

Bekijk alle producten in onze webshop ►

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706