Microdermabrasie: Mechanische Peeling met Direct Resultaat

29/11/2018

Al sinds de Egyptenaren wordt er geschreven over het gebruik van puimsteen om de huid af te slijpen om zo vlekken te verwijderen. Tegenwoordig zijn er modernere technieken om dit te doen, waaronder microdermabrasie. Maar wat is microdermabrasie precies, waarvoor dient het en wat zijn de voordelen? Je leest het in deze blog!

Wat is microdermabrasie?

Het woord microdermabrasie is opgebouwd uit drie delen: micro (klein), derma (huid) en abrasie (schuring). Kort gezegd is microdermabrasie dus het mechanisch verwijderen van dode huidcellen van de oppervlakte van de huid. Met speciale apparatuur wordt een heel dun laagje van de huid geschuurd. Hierin zijn twee soorten te onderscheiden:

Diamant

Bij deze vorm heeft je apparaat verschillende opzetstukken met diamanten tipjes die in combinatie met vacuümdruk de huid opschuren.

Microkristallen

Door de combinatie van vacuüm en een constante stroom van microscopisch kleine kristallen treedt een schurend effect op. Deze kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide, voelen aangenaam aan  en geven geen beschadigingen aan de huid.

Waarvoor dient het?

Microdermabrasie heeft een aantal voordelen. Zo zorgt het verwijderen van dode huidcellen ervoor dat de huid beter werkstoffen opneemt. Dit vergroot het effect van bijvoorbeeld moisturizer en anti-aging-crème. Om het af te maken stimuleert microdermabrasie ook de natuurlijke celregeneratie en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor heeft die huidverjongingscrème een nóg groter effect.

Het voordeel van microdermabrasie is bovendien dat je heel precies te werk kunt gaan. Hierdoor heb je volledige controle over het te behandelen gebied.

Wat is het resultaat?

De resultaten zijn eindeloos. De algehele huidkwaliteit verbetert aanzienlijk. De huid ziet er meteen jonger, lichter en gezonder uit. En het mooie is is dat het resultaat is al merkbaar is na één behandeling. Kortom: binnen kort tijd weer een knap gezicht met een egale teint!

 • Het verbetert de elasticiteit van de huid
 • Het vermindert fijne rimpels
 • Het vermindert verstoppingen
 • Het verwijdert littekens als gevolg van acne
 • Het lost mee-eters op en verkleint grote poriën
 • Het vermindert zonneschade
 • Het vermindert pigmentatie

Microdermabrasie

LET OP: wanneer gebruik je microdermabrasie niet?

Uiteraard is ook microdermabrasie in elke situatie geschikt. Zo pas je het bijvoorbeeld niet toe bij:

 • Geïrriteerde huid
 • Bacteriële infecties
 • Wonden
 • Alle soorten huidtumoren
 • Sproeten
 • Angioma
 • Wratten

Let verder ook op het gebied rond de lippen. De lippen zelf behandel je sowieso niet, maar pas ook op wanneer je cliënt een koortslip heeft. Tot slot pas je microdermabrasie niet toe op de oogleden.

Stop bij twijfel altijd met de behandeling en verwijs je cliënt, indien nodig, door naar de huisarts.

Eenmalig of een kuur?

Hoewel de effecten van microdermabrasie al naar één of enkele keren zichtbaar is, wordt voor een goed resultaat altijd een kuur aanbevolen. Na de kuur volstaan onderhoudsbehandelingen.

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten en wordt 3 tot 10 keer herhaald, afhankelijk van het te behandelen gebied. De behandeling vindt telkens 1 keer per week of per 2 weken plaats.

Hoe ga je te werk?

De exacte werkwijze is natuurlijk afhankelijk van de apparatuur die je hebt en de huid van de klant. Hieronder geven we je een voorbeeld op basis van de Weelko F-332.

 1. Stoom de huid om de opperhuid te verzachten en brengen een cleansing gel aan. Laat de huid drogen.
 2. Voer de microdermabrasiebehandeling uit met de geschikte opzetstukken. Voor meer informatie zie het kopje “Welk opzetstuk gebruik ik?” Werk hierbij altijd van de kin naar het voorhoofd.
 3. Hoewel microdermabrasie een niet-invasieve behandeling is, kan de cliënt een licht gevoelige huid ervaren. Gebruik de koude hamer om de huid te kalmeren.
 4. Gebruik de spatel om de achtergebleven dode huid te verwijderen.
 5. Reinig de huid en breng een gel aan voor de ultrasoonbehandeling.
 6. Zet de ultrasoongeleiders op het gelaat om het genezingsproces te stimuleren en de behandeling af te ronden.
 7. De huid is na een microdermabrasie behandeling gevoeliger voor UV-straling. Breng daarom een moisturizer, zoals een dagcrème, aan met een hoge zonnefactor (SPF) om de huid te beschermen.

Welk opzetstuk gebruik ik?

De schoonheidsapparatuur van Weelko zijn uitgerust met 9 diamanten opzetstukken met verschillende doorsneden. Deze zijn geschikt voor verschillende lichaamsdelen en behandeling:

 • 22 mm – Lichaam. Acne, knieën, ellebogen en gebieden met striae
 • 19 mm – Gezicht. Grote vlekken, poriën en verouderde huid door blootstelling aan de zon.
 • 15 mm – Littekens, fijne lijntjes en diverse imperfecties.
 • 6-8 mm – Ogen en beide zijdes van de neus. Rimpels, acne, sproetjes en mee-eters.

Welke moet ik kiezen?

Ons assortiment bestaat uit vele verschillende schoonheidsapparaten voor gelaat en lichaam. Hieronder vind je een kort overzicht van de modellen:

F-315A: Borstelapparaat met 4 verschillende opzetstukken Meer info ►

F-330: 5-in-1 multifunctional met Magic Gloves, BIO-skin smoother, skin scrubber, ultrasound en galvanische stroom Meer info ►

F-331: 5-in-1 multifunctional met warme en koude hamer, hoge frequentie, borstels, vacuüm en spray Meer info ►

F-332: 4-in-1 multifunctional met diamant microdermabrasie, warme en koude hamer, ultrasound en skin scrubber Meer info ►

F-333: Apparaat voor radiofrequentie met 7 opzetstukken Meer info ►

F-334: 2-in-1 multifunctional met diamant microdermabrasie en skin scrubber Meer info ►

F-335: Skin scrubber met spatel Meer info ►

F-336: Microdermabrasie-apparaat met diamant opzetstukken én microkristallen Meer info ►

F-336A: Microdermabrasie-apparaat met microkristallen Meer info ►

F-336B: Microdermabrasie-apparaat met diamant opzetstukken Meer info ►

F-805: Galvanisch apparaat voor iontoforese Meer info ►

F-830: Borstelapparaat Meer info ►

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706