Ondernemen ondanks corona

23/04/2020

Als ondernemer in onze branche ben je vaak vooral met je klanten bezig. Door kwaliteit te leveren, kopen je klanten je producten voor thuis en komen ze terug voor behandelingen. Houd je spirit vast en blijf ondernemen ondanks de corona maatregelen!

Wij hebben veel van jullie al volop bezig gezien om de weggevallen inkomsten te compenseren. Hieronder hebben we een en ander op een rijtje gezet, als inspiratie voor, en ode aan jullie!

Webinars

Volg extra webinars en spijker je kennis bij. A.s. vrijdag bijvoorbeeld, met Dr. Weyergans. Daar leer je niet alleen meer over je vak, maar ook over hoe zo iets in zijn werk gaat.

Voel jij je al comfortabel genoeg om er zelf mee aan de slag te gaan? Trek de stoute schoenen aan en maak één, of een reeks filmpjes. Zo help je relaties om zichzelf tijdelijk te blijven verzorgen. In zo’n filmpje kun je ook producten promoten, die je klanten daarna bij je kunnen kopen. Denk hierbij naast YouTube ook aan Teachable !

Blog

Vind je een video nog net te spannend? Schrijf dan een blog voor je klanten. Zo houd je contact en houd je ze aangehaakt. In de blog kun je, naast je expertise te demonstreren, ook je producten onder de aandacht brengen. Een leuke blog van een van de collega’s vind je bijvoorbeeld hier.

Home care pakketjes

Maak pakketjes die je aan je klanten aanbiedt. Via Facebook, een website of op wat voor manier dan ook. Je klanten kunnen dan, met de hulp van je video of een instructie, de zorg voor hun lichaam en voeten tijdelijk zelf uitvoeren. Wij hebben hiervoor vast een en ander gemaakt:

 • Manicure setje
 • Pedicure setje
 • Gezichtsverzorging
 • Lichaamsverzorging

Liever zelf geen voorraad vanwege de corona maatregelen? Neem contact op en we helpen je met een passende oplossing via ons affiliate programma.

Cadeaubonnen

Veel van jullie hebben vaste klanten. Vraag of ze een cadeaubon voor een ander of zichzelf willen kopen! Niet alleen een leuk cadeau, maar zorgt ook voor directe inkomsten.

Gebruik de regelingen

Verschillende banken maken het mogelijk om je betalingen tijdelijk op te schorten. Onze partners doen dit ook, onder voorbehoud. BNP Paribas heeft hiervoor een formulier wat je hier vindt. . ABC Finance stuur je hiervoor een mail. Uiteraard staan we voor je klaar als je hier hulp bij nodig hebt. Daarnaast helpt bijvoorbeeld Rabobank ook met verschillende tools om je cashflow te voorspellen of inspiratie van andere ondernemers.

Kijk ook goed naar welke regelingen van de overheid je kunt gebruiken, bijvoorbeeld op de site van de KVK of van de Vlaamse overheid.

Zorg dat je klaar bent voor…

Bereid je goed voor op het moment dat het weer open gaat. Denk daarbij aan extra maatregelen voor hygiëne gezien de besmettelijkheid van het virus (zie onze blog), en naast mondmaskers en andere zaken welke nu schaars zijn. Het kan snel gaan, en dan is het mooi als je meteen weer door kunt. Denk ook aan welke klanten de meeste problemen hebben, en neem proactief contact op om vast afspraken in te plannen “onder voorbehoud”. Zo is je agenda gevuld als we na 20 mei mogen starten met ondernemen tijdens corona. Mag het dan nòg niet? Heb je ze ook zo weer verzet en weer een contact momentje!

Stoute schoenen…

Misschien is dit wel hèt moment om de stoute schoenen aan te trekken en dat businessplan, project of idee uit te werken en je praktijk of salon een boost te geven! Geef je salon een nieuwe kleur, ga op zoek naar de juiste inrichting en bekijk welke diensten je nog meer kunt aanbieden… Maar het kan ook zo simpel zijn om je prijsstelling te analyseren en aan te passen.

Ook hier staan we voor je klaar om mee te denken of te sparren.

Conclusie

Blijf ondernemen tijdens corona, en samen komen we deze moeilijke tijd door. Hoewel al deze zaken misschien niet je volledige omzetverlies zullen opvangen, helpt het om onder de aandacht van je klanten te blijven. Als de situatie zich hersteld, dan kun je ook direct weer door!

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht
« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706