Pedicure opleiding

19/06/2014

Werk je graag met mensen? Heb je passie voor beauty en verzorging? Wil je veel vrijheid in je vak? Dan is de pedicure opleiding misschien wel iets voor jou! Op 24 augustus begint bij SlendersBeauty de opleiding tot pedicure, gegeven door professionele docentes van Pedikon. Met de basisopleiding Pedicure ( MBO-niveau 3) kan je voeten en voetproblemen verzorgen en behandelen.

Pedicure

Een veelzijdig beroep

Een pedicure behandelt, verzorgt, signaleert en adviseert. Het is een prachtig, boeiend beroep en ontzettend dankbaar Het vak is uit te oefenen in een eigen praktijk of groepspraktijk, in een medisch centrum, verzorgingstehuis of verpleegtehuis. Ook ambulant pedicure bij de mensen aan huis behoort tot de mogelijkheden evenals het werken in een gespecialiseerde schoenenzaak.

De opleiding

Het lesprogramma bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

In de theorie wordt de bouw en werking van het menselijk lichaam behandeld. Daarnaast komen ziekteleer, kennis van schoenen en verband- en hulpmiddelen, het maken van blauwdrukken de HAM code aan de orde.

In het praktijkgedeelte leer je het verzorgen en behandelen van de voet.

De opleiding is onderverdeeld in 6 modules en competentiegericht, dat wil zeggen dat het een vorm is van is van actief onderwijs, waarbij je zelfstandig opdrachten maakt om de lesstof eigen te maken.

De opleiding bevat de volgende competenties:

 • Algemene Anatomie en Fysiologie met theorie examen.
 • Specifieke Anatomie en Fysiologie met theorie examen.
 •  Theorie vd Praktijk.  met theorie examen.
 •  Algemene  Ondernemersvaardigheden. Boekhoudkunde en ICT.
 • Hygiëne Arbo en Milieu. HAM code. met theorie examen.
 •  Proeve van Bekwaamheid.
 •  Assesment voor AOV.

Pedikon

Praktische informatie

De opleiding duurt ongeveer 11 tot 14 maanden, afhankelijk van de tussentijdse vakantieperiode en de data voor de praktijkexamens. Het aantal lessen is verdeeld over 50 dagedelen van 3 uur. Voor de thuisstudie moet je rekening houden met ongeveer 10 uur per week.

Heb je interesse in deze opleiding of wil je meer informatie hierover kijken dan op

/cursussen/pedicure/opleiding-pedicure/

Of neem contact op met Bertie Konings, eigenares van Pedikon via info@pedikon.nl of 06-13141022

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706