Pedicuremotor Tweedehands Kopen

20/02/2017

Als je net begint met de opleiding voetverzorging, dan heb je niet altijd het geld om meteen het beste freestoestel te kopen dat er is. Je kunt er dan voor kiezen een tweedehands pedicuremotor te kopen van bijvoorbeeld Marktplaats. Op zich is dit geen slechte keuze als de machine in goede staat is. Maar hoe kom je dit te weten? We geven je een aantal kooptips voor een gebruikte freesmachine.

Leeftijd

Het belangrijkste van een gebruikte pedicuremotor is de leeftijd. De gemiddelde freesmachine die fulltime gebruikt wordt gaat ongeveer 5 jaar mee. Zie je dus een motor die ouder is dan 5 jaar, pas dan heel goed op. Deze kan op het punt staan het te begeven. Het is aan de buitenkant niet te zien hoe zwaar de machine belast is.

Heeft de verkoper geen aankoopfactuur, kijk dan in ieder geval naar het bouwjaar achterop de freesmachine. Bij een Hadewe pedicuremotor staat dit duidelijk vermeld naast een fabriekicoontje. Bij een Podospray pedicuremotor kun je de maand en het jaar van productie afleiden uit het serienummer (in dit geval dus maart 2015).

pedicuremotor hadewe bouwjaarpedicuremotor podospray bouwjaar

Kwaliteit

Als je ooit een nieuwe pedicuremotor hebt aangeschaft, dan weet je dat de prijs sterk afhankelijk is van de gebruikte materialen. Een pedicuremotor geschikt voor zwaar gebruik is duurder dan een motor voor licht gebruik. Probeer van tevoren te achterhalen in welke prijsklasse de freesmachine valt, zodat je weet wat je kunt verwachten. Koop geen apparaat dat nieuw al erg goedkoop was en enkele jaren gebruikt is.

Onderhoud

De meeste freesmachines hebben elk jaar een onderhoudsbeurt nodig. Vraag de verkoper naar de onderhoudshistorie (mét bonnetjes). Let erop dat de onderhoudsbeurten zijn uitgevoerd bij een erkend servicepunt.

Prestaties

Controleer bij aankoop altijd hoe de pedicuremotor draait. Maakt de compressor of het handstuk veel geluid? Wordt het handstuk abnormaal heet? Het laatste kan duiden op het gebruik van kromme of verkeerde frezen. Inspecteer bij een spraymotor (of natfrees) ook of de juiste vloeistof is gebruikt. Bij een Hadewe pedicuremotor mag alleen gedemineraliseerd water gebruikt worden, voor een Podospray freesmachine heb je sprayvloeistof nodig. Merk je dat er een andere vloeistof is gebruikt, zoals leidingwater of alcohol, dan kunnen de leidingen en het handstuk beschadigd zijn.

Tot slot..

Besef goed dat je, ook na een uitvoerige inspectie bij aankoop, niet alles weet van de pedicuremotor. De machine kan al langer kuren hebben die zich niet altijd voordoen. Of de levensduur van de motor is bijna ten einde en krijg jij binnenkort alle problemen, zoals een handstuk dat vastloopt, een spray die niet meer werkt of een kapotte compressor. Je hebt dan geen garantie en ook geen motor. Moet je de freesmachine repareren, of zelfs een nieuwe kopen, dan ben je veel meer geld kwijt. Geld dat je beter had kunnen besteden aan een nieuwe machine.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706