Persoonlijke Hygiëne in de Praktijk

19/09/2014

Tijdens het werk in de praktijk of salon kom je veel in contact met bacteriën. Goede persoonlijke hygiëne is daarom erg belangrijk om de verspreiding van deze bacteriën te voorkomen. Daarnaast draagt een verzorgd uiterlijk bij aan de professionele uitstraling van je praktijk of salon. Hieronder lees je in 7 eenvoudige stappen hoe je deze persoonlijke verzorging het beste aan kunt pakken.

1. Handen

Je handen moeten gereinigd worden voor en na elke behandeling. Wanneer je handen zichtbaar verontreinigd zijn kun je ze het beste wassen met zeep. Als de handen niet vuil zijn is desinfectie met alcohol sneller en effectiever. Draag daarnaast altijd handschoenen en vervang deze na elke behandeling om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Wondjes aan de handen dienen ALTIJD afgedekt te worden met waterafstotende pleisters. Ook wanneer je er nog handschoenen overheen draagt.

Persoonlijke Hygiene

2. Kleding

Draag tijdens een behandeling professionele kleding die niet buiten de praktijk of salon gedragen is. Zorg ervoor dat de kleding dagelijks verschoond wordt, bij eventuele verontreiniging dient het direct verschoond te worden. Draag bij voorkeur kleding met korte mouwen voor een goede reiniging van handen, polsen en onderarmen.

3. Schoeisel

Draag schoenen met een goede grip, zodat eventueel uitglijden wordt voorkomen. Zorg er ook voor dat de schoenen gemakkelijk te reinigen zijn om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

4. Nagels

Zorg ervoor dat je nagels schoon, verzorgd en kortgeknipt zijn. Nagellak is toegestaan, maar dient intact te zijn, dat wil zeggen zonder schilfers of afbrokkelingen. Het dragen van kunstnagels wordt ten strengste afgeraden omdat deze niet goed te reinigen zijn en daardoor een bron voor bacteriën zijn.

5. Haar

Was je haren regelmatig en zorg er voor dat deze er altijd goed verzorgd uitzien. Draag lang haar nooit los, maar opgestoken of bijeengebonden.

6. Sieraden

Draag geen ringen, armbanden of horloges tijdens de behandeling. Dit belemmert de reiniging van de handen en polsen. Daarnaast kan het wondjes en krassen veroorzaken bij de klanten.

7. Neus/mondmasker

Gebruik een neus/mondmasker wanneer bloed, sprayvloeistof, stofdeeltjes of huidschilfers verspreid worden bij een behandeling. Dit voorkomt dat de bacteriën in de mond en luchtwegen terecht komen.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706