Podotrack: snelle, schone blauwdrukken zonder inkt

13/09/2016

Podotrack

Tijdens je opleiding leer je van iedere nieuwe cliënt een blauwdruk te maken. Traditioneel wordt dit gedaan met een blauwdrukraam en inkt. Hartstikke onhandig en soms een beetje een kliederboel. Gelukkig zijn er slimme mensen geweest die is iets beters hebben uitgevonden. Hieronder lees je wat dat is.

Afdrukken zonder geknoei

Vanaf het begin van je pedicurecarrière wordt er al op gehamerd: maak bij elke nieuwe cliënt blauwdrukken. Zo bepaal je de voetstand en kun je de oorzaak van veel voetklachten achterhalen. Omdat het zo’n hels karwei is en niet altijd even gemakkelijk, kan het voorkomen dat je het bij een cliënt met lichte klachten een keertje overslaat. Toch raden we je aan om ook in die gevallen een afdruk te maken. En waarom zou je het nalaten als het zo gemakkelijk kan met de Podotrack. Met Podotrack afdrukken heb je niet de lasten, maar wel de lusten van een traditionele afdruk. Geen gedoe met inkt, maar wel een nauwkeurige afdruk die je helpt bij de behandeling van je cliënt.

Handig en hygiënisch

Hygiëne is topprioriteit in de zorg, zo ook in de pedicurebranch. Het is dus eigenlijk raar dat we van oudsher een blauwdrukraam gebruikten. Dat is namelijk lang niet zo goed te reinigen als instrumenten en toch gooi je het na gebruik niet weg. Een Podotrack zit netjes ingepakt vóór gebruik en gebruik je maar één keer. Super schoon dus. Bovendien plak je na het maken van de afdruk het plastic vel weer terug. Zo is de afdruk direct geplastificeerd en klaar om bij je administratie te voegen.

Supersnelle afdrukken

En daarnaast zijn ze ook nog eens ongelooflijk snel. In slechts 60 seconden heb je een afdruk gemaakt. Het is dan alleen nog een kwestie van aflezen met behulp van het meegeleverde ijkkaartje en je kunt de behandeling van je cliënt beginnen. Hieronder staat stap voor uitgelegd hoe je de Podotrack gebruikt:

 1. Verwijder de beschermlaag aan de rugzijde van de folie.
 2. Leg de folie op de DLA-kleurdrager. LET OP: niet met de hand vlakstrijken!
 3. Verwijder nu de papieren beschermstrookjes van de twee zelfklevende banen aan de onderzijde van het derde blad. Deze zorgen ervoor dat het blad goed blijft liggen.
 4. Leg de Podotrack op de grond en druk de zelfklevende strookjes aan. De Podotrack is nu klaar voor gebruik.
 5. Laat de cliënt over de Podotrack heen lopen voor een dynamische afdruk en erop staan voor een statische afdruk.
 6. Er is nu een gedetailleerde afdruk zichtbaar op de rasterbedrukking van het onderste blad.
 7. Meet met het bijgeleverde ijkkaartje eenvoudig de piekbelastingen in kg/cm2.

 

In onderstaand filmpje zie je hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat.

Bestel je Podotrack afdrukpapier eenvoudig in onze webshop!

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706