Seminar: wat is rosacea & maskné?

28/12/2020

Onze collega’s van Weyergans hebben pas een zeer interessante seminar over rosacea gegeven. Dank aan jullie voor de vele interesse. Wat is rosacea, hoe kunnen we het verbeteren en welke producten en behandelingen kan ik toepassen. We zetten alles wat besproken is kort op een rij.

Factoren die onze huid beïnvloeden

De conditie van onze huid is afhankelijk van verschillende factoren.

 • Lichaam (alcohol, drugs, genetisch bepaalde factoren of pikant eten)
 • Omgeving (extreme hitte of koude, vrije radicalen)
 • Cosmetica (foute huidverzorgingsproducten, agressieve producten)
 • Psychologisch (onzekerheid, stress, psychologische problemen)

Wat doen mondmaskers met onze huid?

Een verstoorde barrière functie van de epidermis (bovenste laag van de huid) kan leiden tot roodheden en warmte. Omdat we heel de tijd ademen in het mondmasker vormt het een soort kamer waardoor er veel warmte en vochtigheid ontstaat. Hierdoor kunnen ontstekingen verslechteren. Ook zal een droge huid nog meer uitdrogen en een vette huid zal meer last krijgen van onzuiverheden. Acne en rosacea verergeren door het dragen van een mondmasker.

Het verschil tussen rosacea en couperose

Couperose en rosacea ontstaan door een zwak bindweefsel. Vooral mensen met een gevoelige huid hebben hier vaak last van. Maar wat is nu het verschil tussen rosacea en couperose?

Couperose

Couperose is te herkennen aan de fijne, blauwachtige rode adertjes in de huid. Ze komen vooral voor op de wangen en rond de neus. Couperose is een probleem in de haarvaten die door middel van laser kan worden verbetert.

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening van de haarvaten en talgklieren in het gelaat. Soms wordt het verward met acné. In tegenstelling tot acné ontstaat rosacea meestal pas na de leeftijd van 30 jaar. De huid is heel gevoelig en kan pijnlijk aanvoelen.

Typisch is dat rosacea begint met roodheden op de wangen, neus en de kin. De eerste fase is de type 1. Nu begint de huid vasculaire verwijdingen te vertonen. Ook is de huid droog en schilferig. Sommige mensen ervaren jeuk en een branderig gevoel. Type 2: In dit stadium verschijnen puistjes en knobbeltjes. Ze verdwijnen meestal na enkele weken. Soms ontstaat er ook lymfoedeem (vochtophoping) in het gelaat. Type 3 is de ergste fase. Hier nemen het bindweefsel en de talgklieren toe wat leidt tot nodulaire gezwellen bijvoorbeeld een bolvormige neus.

De oorzaken van rosacea zijn niet bekend maar er zijn wel factoren die de aandoening beïnvloeden zoals: stress, sauna, zon, pikant eten, agressieve cosmetica, nicotine en alcohol.

Hoe kunnen we rosacea verbeteren?

Een huidverzorgingsprogramma op maat kan rosacea verminderen. Dit zijn de doelen die we willen behalen met de juiste producten.

 • Verminderen van roodheden
 • Versterking van de haarvaten
 • Vermindering van de zwelling
 • Versterken van de huidbarrière

De producten van de Rosacea lijn van Weyergans bevatten natuurlijke bestanddelen die effectief werken tegen de symptomen van rosacea. Hieronder staan enkele voorbeelden van de belangrijkste bestanddelen.

 • Arnica: gaat zwelling tegen, ontstekingsremmend, vasculaire versterking, werkt tegen bacteriën en schimmels
 • Cypress: vermindert zweten, voor een rijpere huid, stabiliseert de talgproductie, behandeling tegen rosacea
 • Polygonum multiflorum wortelstok: ontstekingsremmend, pijnstillend, vasculaire versterking
 • Centella asiatica leaf extract: verhelderend, ontstekingsremmend, collageen stimulerend, antibacterieel en antioxidant
 • Vitis Vinifera (grape) seed oil:  bestrijdt vrije radicalen, tegen stress, vermindert roodheden

Welke producten kan ik gebruiken?

het Rosacea serum, de Rosacea 24/7 dagcrème en het Rosacea intensive mask bevatten bestanddelen zoals Arnica en Cypress die roodheden tegen gaan, jeuk en irritatie verminderen, de huid kalmeren en intensief hydrateren. Speciaal voor jullie hebben we een aanbieding op dit pakket.

Ook andere aanvullende producten van Weyergans kunnen gebruikt worden voor rosacea: Set up cooling maks, aqua hydration mask, crystal collagen gel mask, sebo care, reset fluid, complex sebo care en active detox. Meer informatie hierover kan je vinden op onze website.

Dermio care en rosacea

De Dermio Care van Weyergans combineert lichttherapie met een zuurstof behandeling. Het apparaat verhoogt de hoeveelheid negatieve ionen in zuurstof tot vijf miljoen per cm³. Op een gemiddeld kantoor vind je zo’n 70 negatieve ionen per cm³. Dit wil zeggen dat je lichaam tijdens de behandeling gevuld wordt met gezonde, verfrissende en verjongende zuurstof. Dit zorgt ervoor dat je immuunsysteem versterkt en gaat de conditie van de huid verbeteren. Wil je meer weten over het toestel, dat kan hier.

Licht is misschien wel het belangrijkste in ons dagelijks leven. We kunnen er door zien, het bepaalt ons ritme én het geeft ons energie. De kleurenspectra van de Dermio Care worden gebruikt afhankelijk van de behoefte van de huid. In onderstaande tabel kan je de voordelen zien van elke kleur.

 • Rood: wondgenezing, stimuleert het de bloedsomloop, vermindert het littekenweefsel, productie van collageen in de huid
 • Groen: Ontgiftend, antibacterieel, stress verminderend, versterkt immuunsysteem
 • Blauw: Antiseptisch, antibacterieel, anti-inflammatoire, reguleert talgproductie, verbetert acne, psoriasis en eczeem

Tips voor een gezonde huid

Hier sommen we nog enkele tips op die je kan doen om je huid gezond te houden bij het dragen van een mondmasker.

 • Verander elk uur van masker.
 • Probeer regelmatig een pauze te nemen en het masker af te zetten zodat je huid frisse lucht krijgt.
 • Gebruik een papieren of katoenen masker i.p.v. een synthetisch.
 • Reinig je huid ‘s morgens en ‘s avonds met een zachte reiniger en hydrateer je huid goed
 • Heb je een geïrriteerde huid? leg 2 vochtige theezakjes van zwarte thee op je gelaat om de huid te kalmeren.
« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706