Sixtus huidverzorging

18/09/2015

In het Beierse Hausham aan de rand van de Duitse Alpen worden al meer dan tachtig jaar huidverzorgingsproducten ontwikkeld  met unieke kruidenextracten. In 1931 richtte Otto Richter het Sixtus laboratorium op. Sindsdien heeft Sixtus een grote ontwikkeling meegemaakt, maar de basis van het merk is altijd hetzelfde gebleven. Zoals de slogan van het Duits bedrijf zegt: “Kräuter für die Haut – Balsam für die Seele”, de basis van elkSixtus product bevat de gepatenteerde formule met Alpenkruiden extracten.

Logo - Sixtus

Gepatenteerde formule
Alpenkruiden extracten hebben een helende werking en kunnen dankzij de zeer geconcentreerde vorm diep de huid binnendringen. Naast de Alpenkruiden extracten bestaat de gepatenteerde formule van de producten van Sixtus ook uit etherische oliën, teunisbloem olie en allantoïne.

Teunisbloem olie wordt gewonnen uit de sleutelbloem en bevat het waardevolle ingrediënt gamma-linoleenzuur. Dit ingrediënt voedt en hydrateert de huid en vermindert fijne lijntjes. Daarnaast verhoogt het de elasticiteit van de huid en versterkt de barrièrefunctie.

Allantoïne wordt gewonnen uit de wortels van de Smeerwortel. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de crème of balsem goed door de huid wordt opgenomen. Daarnaast is het zeer effectief tegen een geïrriteerde huid.

Alpenkruiden

Natuurlijke hulpbronnen
Sixtus maakt bij de ontwikkeling van de producten gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Dankzij de ligging aan de voet van de Alpen liggen veel ingrediënten letterlijk voor de deur. Al deze ingrediënten worden in het eigen laboratorium getest op zuiverheid. Mede door deze milieuvriendelijke productmethode voldoet de Sixtus-fabriek  aan de hoge GMP-eisen.

Productlijnen
Sinds mei 2014 heeft Sixtus de producten verdeeld in drie verschillende productlijnen.

SixtuwohlSixtus Wohl Fussbalsem Finesse
De producten uit de Sixtuwohl productlijn zijn geschikt voor de dagelijkse intensieve verzorging en ontwikkelt om de gestreste huid te kalmeren. De producten ontspannen, voeden en stimuleren de huid. De productlijn is zeer uitgebreid en bevat producten voor voeten, benen, handen en het hele lichaam

Sixtufit
De producten uit de Sixtufit productlijn bevorderen de doorbloeding, ondersteunen de ontspanning van de spieren en vergoten het prestatievermogen van de spieren. De producten zijn ideale voorbereiding, verfrissing en regeneratie van de huid. Ze hebben hun werking zeker bewezen. Het is niet voor niets dat de Sixtus verzorgingsproducten al sinds 1952 worden gebruikt door het Duits Olympisch team.

Sixtumed
De Sixtumed productlijn begint waar de normale huidverzorging stopt. De producten werken als begeleidende huidverzorging en stabilisatie bij medische indicatie. Sixtumed is bijzonder geschikt voor de diabetische huid.

 

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706