Slijpkapjes: dit is er veranderd

21/06/2019

We horen sinds de introductie van de vernieuwde Lukas-slijpkapjes veel klachten. In deze blog lichten we toe wat er is veranderd en wat dit voor jou betekent.

De nieuwe Lukas-slijpkapjes
De nieuwe Lukas-slijpkapjes

Veiliger

De bruine en groene slijpkapjes waren afkomstig uit de staalindustrie en daar bleken stoffen in te zitten die mogelijk kankerverwekkend zijn. In Duitsland – waar de slijpkapjes gemaakt worden – is de wetgeving erg streng op dit gebied en daarom was het niet meer mogelijk om deze slijpkapjes te verkopen in de gezondheidsbranche. De nieuwe paarse en oranje slijpkapjes zijn vrij van deze stoffen en hebben daarmee bovendien een medisch keurmerk gekregen!

Verder zijn de nieuwe paarse slijpkapjes voorzien van een laag die verkleurt wanneer de temperatuur toeneemt. Dit is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van mensen met sensorische stoornissen, zoals diabetes en neuropathie. Niet langer hoef je bang te zijn dat je te ver gaat. Vanaf nu kun je als medisch pedicure of podotherapeut vertrouwen op deze nieuwe technologie.

Lukas Thermo Slijpkapjes
Lukas thermo slijpkapjes

Schoner

Er is nog meer nieuws onder de zon! Dankzij het anti-hechteffect blijven vuil en bacteriën niet plakken aan de slijpkap. Dit is met name handig wanneer je veel eelt verwijdert en het slijpkapje begint vol te lopen. Even afspoelen onder de kraan en je kunt weer verder.

Wat is er niet veranderd?

Net zoals de oude groene en bruine slijpkapjes, zijn de nieuwe bedoeld voor éénmalig gebruik. Je wilt toch niet je volgende klant besmetten met de bacteriën van een andere klant? Of erger nog: je klant besmetten met zijn of haar éigen bacteriën!

We horen wel eens dat slijpkappen worden bewaard voor de klant voor een volgende behandeling. Hiermee gaat het op 2 punten fout:

 1. Door het slijpkapje te bewaren in een zakje of ander soort verpakking zet je in feite de bacteriën op kweek. Je geeft ze de kans om te groeien en versterken en vervolgens behandel je dezelfde klant hier nog eens mee.
 2. Je bevochtigt het slijpkapje door het te desinfecteren en bewaart hem. Door het vocht uit het desinfectiemiddel week je de katoenen basis van het slijpkapje. Hierdoor kan deze van vorm veranderen en vervolgens losraken van de houder tijdens de volgende behandeling.

Onze tip: bekijk hoeveel slijpkappen je gebruikt per jaar en verspreid de kosten over het totale aantal behandelingen dat je uitvoert. Verwerk deze kosten in je behandelprijs.

Wat verder ook niet veranderd is is de korrel. De “korund” – de mineralen die zorgen voor de schuring – zijn exact hetzelfde als op de bruine en groene slijpkapjes. De werking en het resultaat zijn dus ook onveranderd gebleven.

Slijpkaphouder
Ook de slijpkaphouder is af en toe aan vervanging toe

De slijpkapjes-houder

De laatste tip die we je willen meegeven is: vervang eens in de zoveel tijd de slijpkaphouder. Rubber is en blijft een natuurproduct en kan door invloeden van vocht en temperatuur van vorm veranderen. Doordat je de houder tijdens de behandeling lichtjes verwarmt en na de behandeling desinfecteert treedt dit effect dus hier ook op. Gebruik je je slijpkapjes netjes eenmalig en merk je toch dat ze niet meer goed blijven zitten, dan is het tijd voor een nieuwe houder.

Alternatieve slijpkapjes

Busch MedCap en HybridCap zijn een voordeliger alternatief

We begrijpen dat je graag zoveel mogelijk kosten wilt besparen. Dan is het slim om eens verder te kijken dan de oude vertrouwde slijpkapjes. Busch heeft namelijk een interessant alternatief in de MedCap– en HybridCap-slijpkappen.

Hoewel ze in aanschaf iets duurder zijn, zijn deze slijpkappen gemaakt van diamant en keramiek waardoor je ze tot wel 300 keer kunt gebruiken. Hiermee komen de kosten per behandeling op nog geen €0,13! Vergeleken met de traditionele slijpkapjes een koopje.

Bekijk alle slijpkapjes in de webshop ►


Speciaal voor onze bloglezers hebben we een speciale aanbieding van maar liefst 15% korting op de nieuwe Lukas-slijpkapjes! Deze aanbieding is niet te vinden in de webshop, dus zorg ervoor dat je op hier op de link klikt:

Ik wil 15% korting op normale slijpkapjes ►

Aanbieding verlopen helaas 🙁

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706