Verkooptraining deel 2 – Er valt meer uit je onderneming te halen!

05/06/2014

Dit is deel twee van een vijfdelige blog over Verkooptraining. Tijdens deze reeks krijg je inzicht en tips over het verhogen van de omzet van je onderneming. Heb je het eerste deel van deze reeks gemist klik dan hier. Het tweede deel van deze blogserie gaat over de verkoop van producten aan je klanten.

Schoenmaker blijf bij je leest. Dat is een algemeen bekende uitdrukking in Nederland. Doe waar je goed in bent, zorg dat je succesvol bent, meer heb je niet nodig… Toch? Misschien niet, maar er valt meer omzet uit je onderneming te halen. Wat dacht je van de producten die je tijdens een behandeling gebruikt, deze kunnen je klanten veelal ook thuis gebruiken.

We merken dat het voor veel van onze klanten moeilijk is om producten te verkopen aan hun klanten. Als je verkoper had willen worden was je immers wel op de markt gaan staan! Maar probeer het eens, het kan nooit kwaad. Misschien dat het stuk hieronder je helpt.

VK 2 Doelstellen - 2

Stel jezelf een doel: “Deze maand verkoop ik tien dagcrèmes, voetverzorgingsproducten of potjes nagellak.”

Kies hier een specifiek product, zodat je in de loop van de maand in je verkooppraatje komt. Zorg dat je weet waar je het over hebt, verdiep je in het product. En laat je klanten het ervaren tijdens de behandeling, maar ga niet pushen. Als ze niet willen geven ze dat wel aan, jammer op naar de volgende!

Heel belangrijk is dat je bij houdt hoe de klant reageert zodat je tijdens de volgende behandeling niet weer hetzelfde verkooppraatje geeft. Biedt deze keer een alternatief als ze geen interesse hadden of vraag naar de ervaringen als ze het wel gekocht hebben. Je klant zal het zeker waarderen als je dit onthouden hebt!

Probeer het eens en geef vooral niet te snel op. In het begin zal het moeilijk lijken, maar je zult zien dat het steeds gemakkelijker gaat.  We horen graag van je hoe je het ervaart!

Succes!

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706