Verkooptraining deel 5 – Zorg dat je gevonden wordt!

11/09/2014

Dit is het vijfde en laatste deel van de blogserie over Verkooptraining. Tijdens deze reeks krijg je inzicht en tips over het verhogen van de omzet van je onderneming. Heb je de eerste vier delen van deze reeks gemist klik dan hier. Het vijfde deel van deze blogserie gaat over marketing.

VK 5 - Marketing

Ben vindbaar voor je klanten

In de vorige blog schreef ik dat je klanten de belangrijkste factor van je onderneming zijn. Zonder klanten kun je niks! Het is daarom heel belangrijk dat je klanten je kunnen vinden. Vroeger lukte dat met een kleine advertentie in het plaatselijke suffertje. In deze tijd werkt dat haast niet meer. Internet is steeds belangrijker. Heb je al een eigen website? Typ dan eens pedicure, schoonheidsspecialist of elk ander gebied waar je in gespecialiseerd bent in op Google plus je woonplaats. Hoe hoog staat je website in de lijst? Mensen bekijken vaak de eerste vijf zoekresultaten. Probeer hier dus bij te zitten! Hou je website up to date en deel nieuws met je klanten. Google houdt van nieuwe dingen online en zal dit belonen door je hoger te plaatsen in de zoekresultaten.

 

Neem tijd voor marketing!

Ook social media zijn belangrijke kanalen om in deze tijd te gebruiken voor je marketing. Het is goedkoop en gemakkelijk om volgers te verzamelen. Begin altijd bij vrienden en familie en vraag aan hen om je pagina te delen. Ook een “like & win” actie is een gemakkelijke manier om meer volgers te krijgen, maar wordt door veel mensen als irritant ervaren. Als je besluit om via social media je bedrijf te promoten zorg dan dat je hier tijd voor neemt. Plaats elke dag of een aantal keer per week een berichtje zodat je volgers je niet zullen vergeten. Je wekt ook weinig vertrouwen op als mensen voor de eerste keer op je Facebook-pagina komen en er al maanden geen berichtje geplaatst is.

Het klinkt allemaal erg gemakkelijk zoals het hierboven beschreven is, maar denk goed na voor je aan marketing begint. Zorg dat je er tijd voor neemt en doe niks overhaast, je wilt natuurlijk ook een goede indruk maken!

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706