Voordelen van ambulante pedicure worden

30/08/2016

Als pedicure kun je veel voor mensen betekenen; voetverzorging is uiterst belangrijk. Niet alleen behandel je allerlei voetklachten, maar je biedt mensen ook een verwenmomentje en oprechte aandacht. Dat geldt zeker voor mensen die moeilijk ter been zijn vanwege gezondheidsklachten of ouderdom. Je kunt deze mensen nog beter van dienst zijn door als ambulante pedicure aan de slag te gaan, oftewel als pedicure die bij de mensen thuis langsgaat. Dit biedt niet alleen je cliënten, maar ook jezelf op diverse fronten voordeel.

Extra gemak voor de klant

Door als ambulante pedicure te werken kun je je klanten extra gemak bieden. Ze hoeven het huis niet te verlaten om van jouw diensten gebruik te maken. Dat maakt vaak de drempel lager om een afspraak te maken, omdat ze er minder tijd voor uit hoeven te trekken. Ze hebben geen reistijd of parkeerproblemen. Een pedicurebehandeling plannen ze gemakkelijk tussen alle dagelijkse bezigheden door. Dit kan handig zijn voor mensen met een drukke baan of met kinderen. Na werktijd gaan ze gewoon naar huis en jij staat als pedicure bij hen voor de deur klaar. Daarnaast zijn er ook mensen die moeilijk van huis wegkunnen, denk aan ouderen of zieken en vooral ook aan mensen met diabetesklachten of met een reumatische voet. Voor hen is het helemaal gemakkelijk als je bij ze thuis langskomt en vaak is het zelfs noodzakelijk!

Werken binnen een sociale omgeving

Wat we ook veel horen van pedicures die al een tijdje ambulant aan het werk zijn, is dat ze het prettig vinden om binnen deze privésfeer te werken. Het contact met de klant is vaak intenser. Vooral mensen die aan huis gekluisterd zijn, zitten vaak om een praatje verlegen. Als ambulante pedicure kun je op dit vlak veel voor mensen betekenen en dat geeft extra voldoening. Wat ook veel ambulante pedicures opmerken is dat ze soms een belangrijke rol kunnen spelen bij het inroepen van extra verzorgende of medische hulp (huisarts, thuiszorg, verpleging). Doordat je bij de mensen thuiskomt, leer je ze beter kennen en zie je sneller welke behoeften de klant heeft op dit vlak.

Je hoeft minder investeringen te doen

Wanneer je enkel als ambulante pedicure aan de slag gaat, hoef je niet te investeren in een dure prakrijkruimte en heb je niet te maken met maandelijks terugkerende kosten voor water en elektriciteit. Natuurlijk heb je als ambulante pedicure wel meer transportkosten, maar deze wegen niet op tegen hoge huurkosten of de kosten voor het aanschaffen van een eigen pand. Zeker voor beginnende pedicures kan het investeren in een pand te hoog gegrepen zijn. Een ander voordeel is dat je als ambulante pedicure niet vastzit aan een praktijkruimte mocht je gaan verhuizen of toch je carrière over een andere boeg willen gooien.

Ambulante pedicure

Richtlijnen voor hygiëne en veiligheid

Hoe zit het met hygiëne en veiligheid op de werkvloer voor ambulante pedicures? Daar wordt nog weleens over gediscussieerd tussen pedicures met een praktijkruimte en ambulante pedicures. De richtlijnen zijn echter hetzelfde. Als ambulante pedicure zul je hier wat extra aandacht aan moeten besteden, omdat je steeds van locatie wisselt. Je neemt je eigen apparatuur en instrumenten mee. Je kunt als ambulante pedicure goed hygiënisch werken door onder andere zoveel mogelijk wegwerpmaterialen te gebruiken, desinfecterende middelen mee te nemen, gebruikte materialen apart te bewaren en door te investeren in extra setjes instrumenten, zodat je altijd voldoende hebt. Het is vooral een kwestie van je spullen efficiënt meenemen en organiseren.

Extra tip: Ga digitaal, zodat je onderweg digitaal toegang hebt tot je planning, agenda, voorraadbeheer en klantenfiches!

Heb je interesse in het vak van pedicure, bekijk dan hier de Opleiding Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger) van Wellness Academie.

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706