Wat heeft een Zebra met een Nagelvijl te maken?

23/09/2019

Er zijn verschillende soorten nagelvijlen te verkrijgen. Eén variant daarvan is de zogenaamde “zebra” van Magnetic. De vraag: is dit gewoon een leuk design of is het ook functioneel?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is niet zomaar een kek kleurtje. Hoewel zwarte en zebra-vijlen beide worden gebruikt om de nagels te vormen en te verfraaien, is de zebra ook daadwerkelijk een ander soort materiaal, met een iets ander resultaat.

Zwart schuurpapier is gemaakt van siliciumcarbide. Siliciumcarbide is zeer hard materiaal – bijna zo hard als diamant – en daardoor heel effectief en zelfs geschikt om te desinfecteren. Het nadeel is natuurlijk wel dat het soms wat te ruw kan zijn. In dat geval kun je misschien beter een zebra gebruiken.

Zebra schuurpapier is in de basis ook van zwarte silicum grit, maar dit is extra gecoat met wit zinkstearaatpoeder. Dit is een zout met zeepachtige eigenschappen. Het voordeel hiervan is dat het werkt als een soort glijmiddel. Hierdoor is er minder hittevorming en blijft er minder nagelstof in de vijl hangen. Dit komt weer ten goede aan de levensduur van de vijl.

Beide vijlen lijken dus erg op elkaar. De zwarte vijl is iets effectiever, maar gaat wat minder lang mee. De zebra is ietsjes milder voor zichzelf en voor de portemonnee.

Bekijk al onze vijlen in de webshop ►

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706