Wegwerphanddoeken: Hygiënisch én Betaalbaar Alternatief Voor Textiel

19/06/2017

Veel schoonheidsspecialistes en pedicures gebruiken handdoeken tijdens hun behandelingen. Bijvoorbeeld als bescherming voor je beensteun, lichaamsbedekking of voor het wegnemen van crèmes, vloeistoffen en andere verbruiksmiddelen. In principe is hier niks mis mee, maar wat nu als het hygiënischer, makkelijk én goedkoper kon? Het kan, met de wegwerphanddoek!

Hygiënischer

Elke keer als je een normale handdoek hebt gebruikt moet hij gewassen worden. Wassen heeft echter een aantal nadelen. Was je op lage temperaturen, dan zijn niet alle bacteriën gedood. Was je op hoge temperaturen, dan slijten je handdoeken sneller met als gevolg dat je sneller nieuwe handdoeken moet kopen. Niemand wil immers met versleten, rafelende handdoeken aankomen bij de klant.

Aangezien je wegwerphanddoeken wegwerpt na elk gebruik, hoef je je geen zorgen te maken om wassen, de kwaliteit van je handdoeken of gebruiksgemak. Bij elke klant pak je een gloednieuw exemplaar.

Makkelijker

Hoeveel klanten behandel jij op een dag? Tel eens hoeveel handdoeken dat zijn? En alles moet worden verzameld én gewassen én gevouwen. Stel je voor dat je ook nog eens ambulant werkt en je al die handdoeken nog mee naar huis moet nemen. Een hoop werk dat je niet hebt als je werkt met wegwerphanddoeken. Het enige wat je hoeft te doen is ze weg te gooien.

Goedkoper

Tot slot misschien wel het belangrijkste van alles: de prijs. Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar je gaat natuurlijk geen wegwerphanddoeken gebruiken als ze véél meer kosten van gewone handdoeken. Bekijk de volgende situatie.

Je werkt 5 dagen per week en 40 weken per jaar. Je voert gemiddeld 4 behandelingen per dag uit en gebruikt bij elke behandeling 2 handdoeken. De handdoeken heb je gekocht bij de HEMA voor €2,89 (ex BTW) per stuk. Verder heb je een wasmachine t.w.v. €479 van energieklasse A+++ en een droger t.w.v. €549 van energieklasse A++. Beide schrijf je in 10 jaar. De handdoeken schrijf je in 3 jaar af. Omdat je 8 handdoeken per dag gebruikt heb je 8 handdoeken gekocht. Deze was je ook na elke dag.

In bovenstaand situatie heb je de volgende kosten:

 1. Afschrijving wasmachine, droger en handdoeken: €110,51 per jaar
 2. Water- en energiekosten: €8,69 per jaar
 3. Wasmiddelkosten: €60 per jaar
 4. Verloren tijd die je had kunnen werken à 15 minuten per dag: €1.250 per jaar

Totale kosten per behandeling: €1,79

Dit lijkt natuurlijk niet veel, maar wanneer je wegwerphanddoeken gebruikt vallen bijna alle bovenstaande kosten weg. De enige kosten die je nog hebt zijn 2 wegwerphanddoeken à €0,19 per stuk en een beetje tijd voor het aankopen en weggooien. Al met al zijn de kosten nog geen €0,50 per behandeling.

Een winst van maar liefst €1,29 per behandeling!

Bekijk in de webshop ►

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706