Waarom is jullie papier niet wit?

05/07/2016

Een tijdje geleden vroeg een klant: “Waarom is jullie onderzoekbankpapier niet wit?” Het antwoord op die vraag was
simpel: wij verkopen alleen gerecycled onderzoekbankpapier verkopen en dat is nu eenmaal een beetje grauw. Dit is slechts één van de manieren waarop wij ons inzetten voor een beter milieu.

Waarom doen wij dit?

Ondernemen gaat verder dan het bieden van uitstekende service en scherpe prijzen. Wij vinden dat je ook zorg moet dragen voor de omgeving waarin je werkt. Bij elke organisatie zoals een groothandel of winkel komt dagelijks veel afval kijken. Plastic, dozen, opvulmateriaal, wegwerppallets, papier. Noem maar op. Vaak is dit “afval” helemaal geen afval, maar kan het opnieuw worden ingezet. Elke keer als er ergens afval ontstaat kijken we of we het een tweede leven kunnen geven of we de hoeveelheid afval kunnen verminderen.

Het begint bij besparen

Het begint allemaal bij besparen; dan hoef je namelijk ook niet te recyclen. Bij SlendersBeauty besparen we op verschillende manieren. Zo staat bij ons de verwarming niet de hele dag aan. Wij trekken liever warmere kleding aan. In de winkel en het magazijn beperken we het energieverbruik door middel van tijdschakelaars op de verlichting. Loopt er een tijdje niemand, dan schakelt het licht zichzelf automatisch uit. Daarbij gebruiken we enkel energiezuinige spaarlampen.

Hergebruik als het kan

Als wij een pakket versturen, dan gebeurt dat met een doos die wij zelf hebben ontvangen en bewaard. Geen luxe witte dozen, bedrukt met ons logo. Wij vinden het belangrijker dat onze producten goed en veilig bij jou aankomen. Bovendien kunt je zo zelf de doos ook opnieuw gebruiken.

Hetzelfde geldt voor de opvulling van de doos. Om te voorkomen dat de producten te veel schuiven gebruiken we luchtzakjes, schuimchips en versnipperd papier. Al deze materialen hebben wij weer met onze eigen inkopen ontvangen of verzameld tijdens onze werkzaamheden.

Draag ook bij aan een beter milieu

Wat doe jij met het verpakkingsmateriaal dat je van ons krijgt? Gooi je het meteen weg? Gebruik je het zelf om producten te verzenden? Of berg je er je spullen in op? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of gewoon een mailtje.

En heb je tips hoe wij nog meer kunnen besparen of recyclen? Wij horen het graag!

SlendersBeauty voor een groen milieu

« Terug naar overzicht
 • Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor de SlendersBeauty nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op gebied van uiterlijke verzorging. Aanmelden »
 • Contact

  Leemskuilen 21A 5563 CL Westerhoven

  +31 (0)40 20 21 440

  info@slendersbeauty.nl

  KvK: 72122706