5 redenen waarom pedicures wel en niet ambulant moeten werken

We krijgen van onze pedicure studenten af en toe de vraag of ze ambulant moeten gaan werken. Vele zien dit wel zitten maar twijfelen hierover omdat ze het nog niet kunnen inbeelden of dit de juiste keuze is voor hen. We geven de belangrijkste voor- en nadelen zodat je iets meer hebt om over na te denken.

1. Flexibiliteit voor jezelf en je klant

Als ambulant pedicure bepaal je grotendeels zelf waar en wanneer je werkt. Je kunt makkelijker inspelen op de agenda van je klanten en bent niet gebonden aan openingstijden of een vaste locatie. Dit maakt het beroep goed te combineren met een gezin, studie of ander werk. Ook klanten waarderen deze flexibiliteit: een afspraak in de vroege avond of op locatie is voor velen een uitkomst.

2. Grotere doelgroep, ook minder mobiele mensen

Met ambulante dienstverlening bereik je een bredere doelgroep dan alleen mensen die naar een salon kunnen komen. Denk aan ouderen, mensen met een beperking, of cliënten in verzorgingstehuizen. Deze groep heeft vaak moeite om zich te verplaatsen, maar heeft juist veel behoefte aan voetzorg. Als ambulant pedicure bied je hierin echt meerwaarde en onderscheid je je van de reguliere salonpedicures. Deze klanten zijn ook makkelijk te vinden en verkrijgen als je samenwerkt met een zorg- of bejaardenhuis.

3. Lagere opstartkosten

Een eigen praktijkruimte vraagt om flinke investeringen: denk aan een pedicurestoel, verbouwing, interieur en maandelijkse huur. Als ambulant pedicure heb je dat allemaal niet nodig. Je investeert alleen in de essentiële apparatuur zoals een pedicuremotor, afzuiging, mobiele werktafel, kruk en je reiskosten. Dat maakt het aantrekkelijk voor starters of pedicures die kleinschalig willen beginnen.

4. Je bent veel tijd kwijt aan reizen

Ambulant werken betekent dat je niet alleen van klant naar klant reist, maar ook tijd kwijt bent aan in- en uitpakken, navigeren, parkeren en wachten. Al deze tussentijdse momenten leveren niets op, maar kosten je wél tijd. Zeker als je klanten verspreid wonen, kun je per dag minder behandelingen uitvoeren dan wanneer je in een vaste salon werkt. Dit heeft dus direct invloed op je omzet en werkdruk. Een strakke planning en werken in regio’s kan dit deels beperken, maar het blijft een uitdaging. Al-met-al ambulante pedicures geven vaak aan dat ambulant te werk gaan zwaar kan zijn.

5. Moeilijker op te schalen of samenwerken

Wil je in de toekomst groeien, een collega in dienst nemen of stagiaires begeleiden? Dan is ambulant werken minder praktisch. Je hebt geen centrale plek om samen te werken, geen wachtruimte voor klanten en je kunt minder makkelijk apparatuur of producten delen. Voor pedicures met groeiambitie kan een vaste praktijk daarom aantrekkelijker zijn.

Ambulant werken als pedicure heeft zeker voordelen, zoals flexibiliteit en klantgemak, maar brengt ook uitdagingen met zich mee zoals reistijd, slepen met apparatuur en beperkingen. Het is daarom belangrijk om goed af te wegen wat bij jou past: geef je de voorkeur aan vrijheid en variatie, of werk je liever efficiënt en professioneel vanuit een vaste locatie? Door eerlijk te kijken naar je werkwijze, ambities en doelgroep kun je de juiste keuze maken die jouw praktijk sterker maakt.

Ga ambulant met deze producten

 

Ambulante Items

Is een zadelkruk of een normale werkstoel beter voor mij?