Een opleiding bij Slenders via UWV
Jouw opleiding als onderdeel van je reïntegratie via UWV

Wist jij dat wij met ons Opleidingscentrum een samenwerking met UWV hebben? Dit betekent dat we een van de opleiders zijn die voldoen aan de kwaliteitseisen van het UWV. Daardoor komen onze opleidingen in aanmerking om mensen te helpen om weer aan het werk te komen, waarbij het UWV de kosten (gedeeltelijk) betaalt onder voorwaarden.

 

Wat betekent dat voor mij?

UWV werkt met het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021. Dit is een initiatief van de overheid en UWV om werkzoekenden te helpen aan nieuw werk door opleidingen te faciliteren. Het helpt mensen met een (Wajong) uitkering om toegang te krijgen tot trainingen en opleidingen die zorgen dat je weer werk hebt. UWV heeft recent ook met ons een overeenkomst gesloten. Dat betekent dat onze opleidingen voldoen aan de eisen, en dat UWV in sommige gevallen de kosten voor de deelnemers betaalt.

 

Wanneer betaalt het UWV en hoe werkt dat dan?

Als eerste stap dien je geregistreerd te zijn bij UWV als werkzoekende. Alleen dan kun je profiteren van de ondersteuningsprogramma's die ze aanbieden. Je kunt je registreren via de website van UWV of door contact op te nemen met het dichtstbijzijnde UWV-kantoor.

Een werkcoach zal jouw situatie beoordelen en samen met jou je arbeidsmarktprofiel opstellen. Dit profiel bepaalt welke opleidingen of trainingen geschikt zijn om jouw kansen op werk te vergroten. ls uit het gesprek met je werkcoach blijkt dat een opleiding geschikt is voor jouw situatie, zal je een opleidingsadvies ontvangen. Dit advies geeft aan welke opleidingen of trainingen je kunt overwegen. Onthoud dat toestemming van UWV nodig is voordat je met de opleiding kunt beginnen.

UWV kan financiële ondersteuning bieden voor de kosten van je opleiding als deze nodig is om ander werk te vinden. De precieze financiële ondersteuning hangt af van jouw situatie en het type opleiding dat je wilt volgen. Vraag dan zeker bij ons een offerte op, zodat deze voldoet. Wij proberen je zoveel mogelijk te helpen en ontzorgen in dit proces.

Nadat je toestemming hebt ontvangen en de financiering is geregeld, krijg je van ons een uitnodiging om je aan te melden.

 

Welke Opleidingen en Trainingen komen in aanmerking?

Wij bieden verschillende trainingen en opleidingen aan die voldoen aan de eisen. Hier zijn de meest gevraagde kwalificerende opleidingen van ons Opleidingscentrum:

·         Basisopleiding Pedicure

·         Opleiding Medisch Pedicure

·         All-Round Opleiding Nagelstyliste (NNB + PSN)

·         Basisopleiding Schoonheidsspecialiste

·         Versnelde Schoonheidsspecialiste Opleiding

·         Magnetic Nagelstyling opleiding: Natural Nails Basic

·         Magnetic Nagelstyling opleiding: Perfecte Salon Nagels

 

Werkt dit nou echt zo goed?

We zijn trots op de deelnemers die dankzij onze opleidingen en trainingen een nieuwe start hebben gemaakt in hun carrière. Lees hier hun verhaal.

 

"Door gezondheidsklachten was ik helaas niet meer in staat om mijn huidige werk nog (gedeeltelijk) te doen. Ik kwam er toen achter dat het UWV, financieel wou en kon helpen bij het omscholen naar een ander beroep. Dat ik het pedicure-vak in wou, daar was ik toen al uit. Dus heb met deze vraag bij Slenders aangeklopt. Zij hebben voor mij niet alleen uitgezocht of dit bij hun ook ging, ze hebben zelf alles voor mij geregeld. Na dat de arbeidsdeskundige van het UWV zijn goedkeuring had gegeven, heb ik zelf eigenlijk niets meer hoeven te doen. UWV nam contact op met Slenders Beauty en samen hebben zij alles voor mij geregeld. Helemaal top dus!"

-          Vera Beerkens, Salon-V (van kapster naar medisch pedicure).

 

"In samenwerking met UWV heeft Slenders mij de kans gegeven om mijn de vervolgopleiding te volgen als medisch pedicure. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging, via een reintegratietraject, besloot ik dat ik mijn eigen weg wilde inslaan en ondernemer wilde worden. Dankzij de ondersteuning van UWV en de deskundige begeleiding van Slenders, ben ik begonnen aan de basisopleiding pedicure. Nu zet ik mijn reis voort met de opleiding tot medisch pedicure, waarbij Ronald van Slenders en UWV opnieuw een grote rol hebben gespeeld. Ik ben oprecht dankbaar voor de nauwe samenwerking tussen Slenders en UWV, waardoor ik direct aan mijn nieuwe opleiding kon beginnen en mijn kennis verder kan verdiepen.”

-          Truus Jens, (van winkeleigenaar naar medisch pedicure)

 

"Mocht je in een re-integratie traject zitten of heb je een Wajong uitkering, dan kun je via het UWV in aanmerking komen voor een volledige vergoeding van je opleiding tot (medisch) pedicure.  Zo kreeg ik ook beide opleidingen vergoed. Super mooi, op het moment dat je een andere weg wil in slaan wat betreft je loopbaan carrière.

De samenwerking tussen het UWV en Slenders is goed verlopen. Ik heb er zelf voor gezorgd dat het UWV een offerte kreeg met Slenders. Vandaar wordt alles in gang gezet en onderling geregeld. Erg fijn om zo ontzorgd te worden! Mijn contactpersoon bij het UWV heeft tussendoor nog contact gehad met Slenders om een en ander te regelen. Daar heb ik niet tussen hoeven zitten wat mijn inziens ook het beste werkt. Korte lijnen, dat is belangrijk in zo een proces!

Slenders is behulpzaam, bereidwillig, denkt in mogelijkheden en draagt zo bij aan een mooie carrière switch! 

De eerste les van de medische opleiding lagen mijn boeken en materialen klaar in het klaslokaal. Ik kon op een fijne manier starten!"

-          Rowena Dullens, (medisch pedicure in opleiding)

 

Bij Slenders blijven we ons inzetten om jouw te helpen. Onze samenwerking met het UWV is daar slechts een onderdeel van. De kansen die het UWV biedt helpen jouw en anderen bij de zoektocht naar ander werk. Dat is niet alleen individueel mooi, maar ook voor onze samenleving. Iedereen verdient een kans om hun potentieel te bereiken!

 


Hoe onderhoud ik mijn pedicuremotor?
Advies onze servicemonteur Peter