Hoe onderhoud ik mijn pedicuremotor?
Advies onze servicemonteur Peter

De pedicurefrees of pedicuremotor is misschien wel het belangrijkste gereedschap voor een pedicure. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en eelt, waardoor het werk sneller, effectiever en efficienter is. Een dag zonder motor, kost al gauw een aantal klanten en een hoop kopzorgen. 

Waarom goed onderhoud?
Goed onderhoud van gereedschappen en apparatuur is essentieel om hun levensduur en prestaties te garanderen. Dit geldt met name voor elektrisch gereedschap zoals pedicuremachines, die vaak worden gebruikt en onderhevig zijn aan slijtage. Regelmatig onderhoud kan helpen om dure reparaties te voorkomen, de efficiëntie van het gereedschap te verbeteren en de veiligheid van de gebruiker te waarborgen.

Wat kun je zelf doen?
Behalve het jaarlijks onderhoud dat de professional uitvoert, is het te adviseren dat je ook tussentijds zelf voor je apparaat zorgt. Op ons YouTube kanaal zie je terug wat je zelf kunt doen om je motor in goede staat te houden.

Wat doen wij?
Tijdens het onderhoud voert een technicus eerst verschillende tests en standaard werkzaamheden uit om ervoor te zorgen dat de machine in goede staat verkeert. Dit start met het reinigen en smeren van de bewegende delen zoals de kop en micromotor. Dit helpt wrijving en slijtage van de onderdelen te verminderen, wat de levensduur van het gereedschap kan verlengen en de prestaties kan verbeteren. In de meeste gevallen vervangen we de lagers. Verder wordt de compressor nagekeken, gereinigd en reinigen we de leidingen.

De monteur controleert ook op losse verbindingen en deze indien nodig vastdraaien. Dit is belangrijk omdat losse verbindingen onbedoeld stroomverlies of schade aan het gereedschap kunnen veroorzaken. Door ervoor te zorgen dat alle verbindingen veilig zijn, kan de technicus helpen deze problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat de boormachine veilig te gebruiken is.

Een andere belangrijke taak die de monteur tijdens het onderhoud zal uitvoeren, is het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen. Denk hierbij aan zaken als de koolborstels in de motor of de lagers, filters, vochtkeringen en vilteringen. 

Regelmatig onderhoud van elektrisch gereedschap is essentieel om hun levensduur en prestaties te garanderen. Een technicus zal tijdens het onderhoud verschillende taken uitvoeren om ervoor te zorgen dat de machine in goede staat verkeert, zoals het reinigen en smeren van de bewegende delen, het vastdraaien van losse verbindingen, het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen en het controleren van de algehele werking. Hierdoor kunnen ze dure reparaties helpen voorkomen, de efficiëntie van het gereedschap verbeteren en de veiligheid van de gebruiker waarborgen.

Wil jij je motor door onze monteur laten nakijken? Je kunt hier een afspraak maken

Slenders Footcare & Cosmetics Neemt Velco Voetverzorging over
Velco Voetverzorging is onderdeel van Slenders Footcare & Cosmetics.