Leasen, wat is dat precies?
Zorgeloos ondernemen

Steeds meer salons hebben het leasen van salonmeubilair, pedicuremotoren of schoonheidsapparatuur ontdekt om hun salon sneller te professionaliseren en te laten groeien, zonder al het spaargeld direct aan te breken.

Wil jij ook meer weten over deze vorm van investeren? Lees dan hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Voor persoonlijk advies of een specifieke berekening, mag je atijd contact opnemne. 

1. Komt mijn bedrijf in aanmerking voor leasing?

De leasing van onze producten doen wij in samenwerking met een leasemaatschappij. Zij beoordelen aan de hand van je KVK of KBO nummer of je bedrijf in aamerking komt.

In België vragen ze vaak om meer informatie dan in Nederland, en duurt de aanvraag 1 à 2 dagen. In Nederland heb je in veel gevallen binnen enkele minuten de uitslag.

Ben je benieuwd of jouw bedrijf in aanmerking komt voor leasing? Bel met +31 (0)40 20 21 440 (optie 2) of stuur een mail met je bedrijfsgegevens (inclusief KvK-nummer of KBO nummer (België)) en de artikelen die je wilt leasen naar info@slendersbeauty.nl.

2. Hoe wordt het leasebedrag bepaald?

Het leasebedrag wordt bepaald aan de hand van de prijs van het product en de leaseperiode. Neem contact voor een offerte op maat. Hieronder een paar voorbeelden* bij een looptijd van 60 maanden:

  • Podospray Masterspray: €50,-
  • Hadewe Hyperios: €37,-
  • BTC Unit: €135,-
  • Podospray Jetspray: €40,-
  • Hadewe SPR: €30,-
  • Podospray Podox IT: €32,-
  • Hadewe HP-S: €27,-
  • Volledige inrichting BTC €230,-
  • Volledige budget inrichting €57,50

*Bedragen kunnen afwijken op basis van de huidige rentestanden.

3. Welke producten kan ik leasen?


Alle losse inventaris kun je leasen, zoals een behandelstoel of een pedicuremotor. Het is niet mogelijk om verkoop- of verbruiksproducten te leasen zoals crèmes, make-up of etherische oliën. Ook kun je producten niet die vast komen (denk aan een keuken) niet leasen.

4. Zijn mijn producten verzekerd?

Je bent verplicht alles goed te verzekeren. In de meeste gevallen biedt je eigen (zakelijke) inboedelverzekering al de juiste dekking. Is dit niet het geval, dan kun je een verzekering bij de leasemaatschappij afsluiten. Wij mogen daarin (helaas) niet adviseren.

5. Komen er nog extra kosten bij bovenop het leasebedrag?

Gedurende de looptijd blijft het bedrag hetzelfde. Bij een kale lease betaal je zelf onderhoud en reparatiekosten (indien buiten de garantie). Bij een full operational lease is het onderhoud en zijn bijna alle reparaties ook inbegrepen. Er is een ook eenmalige administratiekost in de meeste gevallen van €95 exclusief btw. 

6. Hoe gaat het in zijn werk na de leaseperiode?

Na de leaseperiode blijft er een restsom over. Deze wordt bepaald aan de hand van het leasebedrag. Je krijgt bij een kale lease vooraf dit bedrag te weten. Bij full operational lease kun je een voorstel opvragen op basis van de dagwaarde. Als je het product wilt overnemen, betaal je dit bedrag en ontvang je een factuur. Anders lever je de apparatuur weer in!

 

Staat je vraag er niet tussen, wil je meer informatie of een op maat gemaakte berekening? Mail of bel ons: info@slendersbeauty.nl of +31 (0)40 20 21 440

Hoe kies ik mijn groothandel?
En kan ik beter rond blijven shoppen of trouw zijn?