Busch is de marktleider in Frezen
Kies jij voor kwaliteit?

Frezen zijn voor elke pedicure onmisbaar. Er is enorm veel variatie in frezen. We hebben een zeer uitgebreide collectie frezen van Busch. Zoals hun slogan aangeeft "'There is no substitute for quality" leveren zij alleen producten van de hoogste kwaliteit. 

Materiaal en grofheid

De Collectie van Busch bestaat uit veel verschillende soorten frezen. Werkelijk voor elke behandeling is er een frees beschikbaar. Alle Frezen zijn gemaakt van kwalitatief goede materialen zoals diamant, keramiek en RVS. De grofheid van de korrels wordt bepaald door verschillende kleuren ringen onder de kop van de frees. De grofste frezen hebben 2 zwarte ringen. Deze kunnen gebruikt worden voor het verwijderen van dikke eeltlagen. De fijnste frezen hebben dan weer een gele ring en zijn juist perfect voor het polijsten van de nagels en om de nagelriemen te behandelen. In onderstaande tabel kan je zien hoe grof de korrel is en welke kleur de frees dan heeft.
Voor de juiste werking van de frees is ook het toerental belangrijk. Het aanbevolen toerental staat (als dit bekend is) bij de betreffende frees vermeld.

Keramische Frezen 

Keramisch materiaal stijgt boven alle andere materialen uit door de combinatie van de eigenschappen van bijzondere hoge breeksterkte en hardheid. Keramische frezen zijn 25% lichter in gewicht. Hierdoor is er geen vibratie op de nagel en is de warmte ontwikkeling sterk minder dan bij stalen en diamantenfrezen. De Keramische frezen zorgen voor meer comfort bij zowel de klant als bij de gebruiker en zijn geschikt voor mensen met een metaal-allergie. De speedserie is door de ronde koppen speciaal geschikt voor de diabetische huid.

Ook zijn de keramische frezen goedgekeurd voor alle gangbare desinfectie- en sterilisatiemethoden. Ze kunnen gebruikt worden bij zowel de droog- als nattechniek en in de manicurepraktijk gebruikt worden. 

Waarom je beter geen goedkope frezen koopt   

Frezen zijn vaak een kostbare aanschaf. Dit komt omdat er dure materialen en gereedschappen gebruikt worden om de frezen te maken. Er zijn natuurlijk goedkope alternatieven op de markt. Vaak komen deze uit China.

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om voor deze frezen te kiezen. Maar de goedkopere frezen hebben een veel lagere kwaliteit dan de duurdere frezen zoals Busch. Om de prijs laag te houden worden er goedkope materialen gebruik. Hierdoor gaan de frezen veel minder lang mee en het komt zelfs voor dat het steeltje te dun is. Een standaard steeltje voor frezen is 2.35 millimeter.
Door een te dun steeltje te gebruiken kunnen de frezen loskomen uit het handstuk en dit kan zorgen voor schade aan je toestel. Wij raden dus altijd aan om te kiezen voor kwalitatieve frezen.

 Shop onze Busch frezen eenvoudig via onze webshop. 

5 redenen om te kiezen voor Footlogix in jouw praktijk