Reiniging en Desinfectie
Wat was ook alweer het verschil, en welke producten gebruik je voor je frezen (en instrumenten)?

Desinfectie van pedicurefrezen is van groot belang om de verspreiding van infecties te voorkomen. Als de frezen niet goed gedesinfecteerd worden, kunnen er bacteriën, schimmels en virussen overgedragen worden van de ene cliënt naar de andere. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals voetschimmel, huidinfecties en zelfs sepsis.

Er zijn verschillende manieren om pedicurefrezen te desinfecteren. 

De meest voorkomende methode is het gebruik van chemische desinfectiemiddelen, zoals ontsmettingsalcohol of bepaalde reinigingsmiddelen. Deze middelen moeten aangebracht worden volgens de instructies van de fabrikant en moeten gedurende een bepaalde tijd in contact blijven met de frezen om de desinfectie effectief te laten zijn. Hier kun je op onze site diverse producten vinden speciaal voor de pedicurefrezen.


Naast chemische desinfectie is er ook de mogelijkheid om pedicurefrezen te steriliseren. Dit kan gedaan worden door middel van een autoclaaf, wat een proces is waarbij de frezen worden blootgesteld aan hoge temperaturen en druk om eventuele micro-organismen te doden. Hoewel dit een effectievere methode is, is het wel iets duurder door de aanschaf van de appartuur. Onze autoclaaf heeft een volledige geautomatiseerd programma, waardoor je aan het einde van de dag deze zelfstandig je gereedschap voor de volgende dag kan laten desinfecteren.

Autoclaaf Mocom B Now 17L

Het is belangrijk om te weten dat reiniging, desinfectie en sterilisatie niet hetzelfde zijn, en dat desinfectie niet altijd sterilisatie garandeert. Sterilisatie is het proces van het doden van alle micro-organismen, terwijl desinfectie alleen gericht is op het verminderen van de hoeveelheid micro-organismen.

Conclusie 

Desinfectie van je instrumenten en frezen is van groot belang om de verspreiding van infecties te voorkomen. Er zijn verschillende methoden om frezen te desinfecteren, waaronder chemische desinfectie en sterilisatie. Het is belangrijk om de frezen regelmatig te reinigen en te desinfecteren, en om de instructies van de fabrikant te volgen. 

Heb jij nog vragen over een goede hygiëne en/of reinigen en desinfectie? Ons team helpt je graag verder, of volg een van onze workshops!

Busch is de marktleider in Frezen
Kies jij voor kwaliteit?