Een nieuwe behandelstoel
Waar moet je op letten?

Pedicure- en behandelstoelen zijn er in veel soorten en maten met verschillende functies. Zowel startende pedicures als grotere drukke praktijken hebben een goede stoel nodig om goed en efficiënt te kunnen werken.  Maar waar moet je nu op letten als je een nieuwe behandelstoel nodig hebt? We geven je enkele tips in deze blog.

Verschillende soorten pedicurestoelen

De behandelstoelen die gebruikt worden door pedicures kunnen voorzien zijn van een verschillende soort bediening. De stoelen zijn onder te verdelen in een handmatig, hydraulisch, semi-elektrisch en volledig elektrische bediening. De hydraulische bediening maakt gebruik van vloeistoffen onder druk, terwijl er bij de elektrische bediening met stroom wordt gewerkt.

Van belang is hoe je de stoel gaat gebruiken. Ben je enkel pedicure of voer je ook andere behandelingen uit zoals een gelaatsverzorging, massage, ontharing, … Het is van belang om een stoel te kiezen die aansluit bij jouw salon. Zo kan je er voor kiezen om één of twee beendelen te hebben, een verstelbare rugleuning te gebruiken en of de pedicure stoel een hoofdsteun met of zonder ventilatie gat heeft.


Kan je de stoel gemakkelijk schoonmaken en desinfecteren?

Het is van belang om hygiënisch te werken als pedicure en schoonheidsspecialiste. Zeker de dag van vandaag weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om onze materialen en toestellen grondig te reinigen en desinfecteren. Kies daarom voor materialen die makkelijk te reinigen zijn, denk maar aan leer en kunststof. De BTC 3motion heeft een kunstleder bekleding van hoogwaardige medische kwaliteit. Dit wil zeggen dat de bekleding waterdicht, schimmel en bacterie afwerend, huidvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en vlekbestendig is.

Extra opties voor extra comfort

Werk je lange dagen of verschillende uren na elkaar is het belangrijk om een stoel te kiezen die aan jou kan worden aangepast. Kies bijvoorbeeld een stoel die in de hoogte verstelbaar is of een draaiend onderstel heeft. Dit zorgt niet enkel dat je een goede houding aanneemt maar werkt ook nog eens sneller en is comfortabeler voor jouw klanten. Ook zijn er nog extra opties waar je voor kan kiezen zoals een draadloos voetpedaal met een geheugenfunctie. Deze functie onthoudt de exacte standen van de stoel zodat jij deze niet elke keer handmatig moet toepassen. Handig toch? Een Memory foam kussen zorgt dan weer voor extra comfort omdat deze zich vormt aan het lichaam van je klant door de lichaamstemperatuur. Zodra het kussen weer afkoelt gaat het weer naar de oorspronkelijke vorm.

Liever geen grote kosten maken? Kies voor leasing

Vind je zo een behandelstoel een te grote kost? Kies dan voor leasing. Dit geeft je de mogelijkheid om hoogwaardige apparatuur te kopen zonder dat je meteen al je geld kwijt bent. Op basis van de gewenste producten en looptijd wordt een bedrag bepaald. Dit bedrag betaal je iedere maand zolang als is afgesproken. Na afloop van de looptijd heb je mogelijkheid de producten tegen een kleine vergoeding over te nemen. Bij Slenders Footcare & Cosmetics is leasing al mogelijk vanaf een totaalbedrag van €500 (exclusief BTW).

Onze aanbiedingen

Starter: Mylo

  €270

 • Ademgat met kussen
 • Ideaal voor starter of allround
 • Verkrijgbaar in wit
 • Verwijderbare armsteunen

Professioneel: Martini Podo

 2.895 

Vanaf prijs
 • 3 Electrische motoren: Hoog/laag, kantelen, rug
 • Hand of voetbediening mogelijk
 • Verschillende kleuren mogelijk
 • Snelle levertijd

Expert: BTC 3Motion

€ 4.315  

Vanaf prijs
 • 3 Electrische motoren: hoog/laag, kantelen, rug
 • Voetpedaal met memory functie
 • Hoogwaardig imitatie leder
 • Lage instap, hoge werkstand

Testen van je behandelstoel

Het is belangrijk om een behandelstoel te kunnen uitproberen. Zo kan je even testen welke functies je graag wil maar ook het uitzicht van de stoel. Bij Slenders Footcare & Cosmetics kan je behandelstoelen vinden van merken als BTC, Weelko en Martini Beauty. In onze showroom kunnen verschillende behandelstoelen worden uitgeprobeerd zodat je zelf kan zien en aanvoelen wat voor jou het beste werkt.

Wil jij op maat gemaakt advies?

Neem contact op met ons sales team en we helpen je graag verder.

 

Slenders Footcare & Cosmetics

- Hoe kunnen we jou verder helpen?

Delen


Gouden tijden voor nagelcorrectie
GOLDSTADT Plakbeugel